Finrod 23 Posted July 22, 2022 Report Share Posted July 22, 2022 Od jakiegoś czasu po wpisaniu /rank pokazują się nam jakieś nieaktualne statystyki. Stało się to po jakiejś aktualizacji/zmianie już kilka miesięcy temu i nadal uwzględniana jest tam spora część statystyk sprzed resetu. Występuje również poważny problem z /top15 oraz /top1 - statystyki od ostatniego resetu uwzględniają tylko pierwsze minuty gry po resecie, nic innego nie jest tam już uwzględnione. No i oczywiście obie komendy stały się mocno nieintuicyjne, bo zawsze działały inaczej - po wpisaniu /top15 pokazuje się nam teraz top 16-30 graczy, a po wpisaniu /top1 mamy pierwszą 15-stkę, lecz możliwość wyboru innych komend jak lista poziomów graczy online itp. jest dostępna jedynie przy starej i znanej wszystkim komendzie /top15. Nie wiem co się Wam tam porobiło, ale wszystko jest już (brzydko mówiąc) rozpierdolone. Mlody <3. and Mumineg 2 Quote Link to post Share on other sites
Szczery 46 Posted July 23, 2022 Report Share Posted July 23, 2022 Wszystko działa jak należy, poza faktem że w kodzie silnika masz osobny ranking który należało by edytować teraz, ale większości osób się nie podobają statystyki gameME więc prawdopodobnie z tego serwera zrezygnujemy, co do reszty serwerów 1 pustego i 4mapsa jakoś wszystko działa poprawnie i nikt się nie zali. Ciekawe kto poza tobą (bez urazy) jest jeszcze placzkiem. Dotychczas baza gameME ułatwiała zarządzaniem gra, to nie jest tylko ranking jak niektórym się wydaje. Czekam na ostateczną decyzję związku z funkcjonowałem tego rankingu na serwerze, temat zamknięty do jutra (góra powinna zdecydować) Mlody <3. 1 Quote Link to post Share on other sites
Finrod 23 Posted July 23, 2022 Author Report Share Posted July 23, 2022 Mogę tylko powiedzieć, że mi jeszcze zależy, żeby wszystko działało jak najlepiej i grało tu jak najwięcej graczy, dlatego zgłaszam oficjalnie taki problem, bo ja nie mogę tego naprawić. No i oczywiście chciałbym móc zobaczyć jakie mam statystyki na tle innych graczy - to dla niektórych również element zabawy. Skoro na GunXP nikt do tej pory nie zgłosił takiego problemu to najwyraźniej inni mają to w dupie, łącznie z ludźmi mającymi wpływ na takie rzeczy, jeśli mam być szczery. Ogólnie na serwerze wiele podstawowych rzeczy cały czas leży (identyczny zestaw map praktycznie nie zmieniany już od paru lat, brak nominacji map, brak listy dostępnych map, psujące się II miejsce w top3 na koniec każdej mapy, psujące się boty na italy2 i wiele innych). Nie wiem komu ma na tym zależeć, żeby to działało poprawnie i atrakcyjnie dla graczy, ale skoro od kilku lat wszystko stoi w martwym punkcie (przynajmniej z poziomu gracza) to na serwerze w końcu zostaną same boty - w sumie już się tak często dzieje. Szczery 1 Quote Link to post Share on other sites
Szczery 46 Posted July 24, 2022 Report Share Posted July 24, 2022 O i taka rozmowa jest na poziomie, widziałem problem z wyświetlaniem starego/top15 i /rank, ale ja jestem w tej sytuacji bezsilny bo to rzeczy które są zakodowane w silniku moda gunxp, wiec bez gruntownych zmian tego się nie da zrobić lecz istnieje opcja ominięcia tego, poza hud'em bo tego też nie zasłonisz. Każda z komend GameME jest czytana przez / lub ! Przed komenda, albo również czysta komenda bez niczego. Poniżej lista komend dostępnych na serwerze, jest pod /help lub /pomoc ale przybliżę więcej. top10 , top5 , topka - podgląd rankingu next - poprzedzający cię gracze w rankingu rank , points , skill - statystyki aktualne z meczu/sesji i niżej całościowe rankstats , statsme actions , action - ile pkt za co mecz , status - podgląd web graczy na serwerze z interfejsem, czyli w każdego można kliknąć i zobaczysz wszystkie statystyki (czasami się gryzie z rozdziałkach i myszkę trzeba lekko podnieś NAD nick, myszka zmienia kształt i wtedy kliknąć) A jak ktoś chciałby sprawdzić ile razy konseser dostal bana to wpisać- zbanowani lub cztery Resztę pomniejszych, podgląd bazy amxbans bans , bany , amxbans I wszystkie komendy pisane w ten sposób komenda /osiedlowyseba !jebacleszczy marszelest 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts