advercik Napisano 1 Lutego 2017 #484715 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Zbyt duża ilość wody działa destrukcyjnie na zabytkowe mury. Zmianie ulegają ich właściwości fizyko-chemiczne, obniża się trwałość konstrukcji. Nie ma jednej przyczyny zawilgocenia murów obiektów zabytkowych. Może być ono skutkiem np.: - zmiany hydrogeologicznych warunków zewnętrznych (podwyższenia się poziomu gruntu, zmiany w poziomie wód powierzchniowych itp.); - niedostatecznej izolacji lub uszkodzenia bądź zużycia warstw izolacyjnych, co sprzyja zawilgoceniu wskutek kapilarnego podciągania wilgoci; - kondensacji pary wodnej na wbudowanych w mury elementach instalacji c.o. lub wod.-kan.; - zaniedbań i błędów popełnionych przy remontach (wadliwie wykonane izolacje, pokrycia dachowe, odwodnienie, drenaż itp.) http://osuszanie24olsztyn.pl Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary Grzyb Napisano 1 Lutego 2017 #484722 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Ja jeszcze czasami, ale aktualnie nie mam kompa że sobą. Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
advercik Napisano 2 Lutego 2017 Autor #484752 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 To pisz jak będziesz dostępny w source Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanya Napisano 11 Lutego 2017 #486114 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Jak coś mam sourca, zapodaj datę/godzinę to się jakoś dogadamy. Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
advercik Napisano 11 Lutego 2017 Autor #486158 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 4 godziny temu, Vista napisał: Jak coś mam sourca, zapodaj datę/godzinę to się jakoś dogadamy. Masz non steam? Pisz na gg: 13828110 Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanya Napisano 11 Lutego 2017 #486160 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Nie mam gg xd ale grę na steame mam Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi