LewYY Napisano 17 Marca 2017 #491027 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Witam Was , mam problem ! Otóż w laptopie utracilem funkcje administratora , nic kompletnie nie mogę zaakceptować , zainstalować , kompletnie nic nawet w panel sterowania wchodząc nie mogę nic wybrać bo wyskakuje mi "kontrola konta użytkownika " dam wam zdjęcie tej tabelki nie mam opcji zaakceptowania jest tylko i wykończenie "Nie" , nawet teraz szwankuje mi klawiatura i brakuje niektórych literek , czyli padł sterownik klawiatury , chce co pobrać Ale znów wyskakuje mi Kontrola , nie mogę się przeskoczyć na administratora bo muszę wpisać hasło którego nie znam , Prosze pomóżcie mi zależy mi bardzo , dam + każdemu kto mi chodź odrobinę pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMartin. Napisano 17 Marca 2017 #491031 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Nie jestem do końca pewny ale to wygląda tak jak by ci ktoś po prostu włamał na kompa i założył ochronę rodzicielską. Lub jakiś wirus ci zżera opcje. A jaki to system wogóle jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LewYY Napisano 17 Marca 2017 Autor #491032 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 windows 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMartin. Napisano 17 Marca 2017 #491033 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 No to z 10 nie miałem styczności to ci niestety nie pomogę ale poszperałem chwile u wujka google i znalazłem coś co może ci pomóc.http://soisk.pl/wlaczenie-konta-administratora-w-systemie-windows-10/ Jest tam kilka sposobów więc może któryś zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LewYY Napisano 17 Marca 2017 Autor #491034 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 po kliknieciu zarzadzaj komputerem wyskakuje kontrola uzytkownika , nic sie nieda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirMartin. Napisano 17 Marca 2017 #491035 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 zobacz jeszcze te inne opcje bo tam są opisane. może akurat coś zaskoczy. A jeszcze na jednym forum znalazłem taki wycinek z rozmowy o prawach admina Uruchom komputer ponownie i korzystając z F8 wybierz, z dostępnych opcji, wiersz polecenia (w tym trybie cmd jest uruchamiany wskazując możliwość logowania do konta "z prawami"). Z jego poziomu uaktywnij konto wbudowane - net user administrator /active:yes - zrestartuj komuter i uruchom normalnie. Zaloguj sie na konto wbudowane i utwórz/odtwórz to co Ci potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dmitri Napisano 17 Marca 2017 #491038 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 (edytowane) Prawym myszki na menu start->Uruchom->control userpasswords2 i daj ss z tego panelu Działa Ci edytor rejestru i Zasady lokalne? Edytowane 17 Marca 2017 przez dmitri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LewYY Napisano 18 Marca 2017 Autor #491124 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Dmitri wyskoczyła mi ta sama tabelka co podeslalem u góry , czyli kontrola konta użytkownika , nie wiem Co robić , jakieś pomysły JesZCzE ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dmitri Napisano 18 Marca 2017 #491141 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 A działa Ci edytor rejestru i Zasady lokalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PietrekPHN Napisano 18 Marca 2017 #491142 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 A nie masz opcji uruchom jako administrator? Klikasz prawym przyciskiem myszy na to co chcesz uruchomić i powinno być "uruchom jako administrator" czy coś takiego. A masz inne konto na komputerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LewYY Napisano 18 Marca 2017 Autor #491143 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Gdy chce uruchomić jako administrator , pojawia się tabelka ta sama z kontrolą konta , mam jedynie konto gościa czyli moje , A brak administratora . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LewYY Napisano 18 Marca 2017 Autor #491144 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Godzinę temu, dmitri napisał: A działa Ci edytor rejestru i Zasady lokalne? Tak dziAła mi edytor rejestru , co w.związku zz Tym ? Co mam robić dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dmitri Napisano 18 Marca 2017 #491155 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 (edytowane) Przejdź do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System Utwórz nową/albo zmień istniejącą wartość typu DWORD (32-bitowa) o nazwie ConsentPromptBehaviorAdmin. Ustaw jej wartość na 0. Wyloguj się i zaloguj ponownie w celu przeładowania rejestru i zobacz czy nadal masz ten problem Edytowane 18 Marca 2017 przez dmitri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tusia. Napisano 18 Marca 2017 #491159 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Jak by nie pomogło to co koledzy wyżej pisali, to może spróbuj włączyć ukryte konto administratora i coś w tedy podziałać. https://trendytechnologie.pl/wlaczenie-admin-win10/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Walker Napisano 19 Marca 2017 #491184 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Przywrócenie fabrycznych i po kłopocie, dwa kliknięcia ,godzina ładowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LewYY Napisano 19 Marca 2017 Autor #491204 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Nie dziAła Lol co za dziadostwo , wiecie co chyba sam że nie poradzę będę musiał oddać do informatyka niech on coś z tym zrobi , dziękuję za sZczere chęci i pomoc !! Raz jesZcze wszystkich dziękuję !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GandalfBialy Napisano 19 Marca 2017 #491205 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 @LewYY na Twoim miejscu w tym przypadku zrobiłbym downgrade systemu do Win 8.1. Tak na prawdę, pomimo wielu już aktualizacji, "dziesiątka" jest bardzo niedopracowanym systemem i ma masę błędów, co odczułeś na własnej skórze, z dupy tracąc uprawnienia administratora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dmitri Napisano 19 Marca 2017 #491209 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 (edytowane) 46 minut temu, Zeratul napisał: @LewYY na Twoim miejscu w tym przypadku zrobiłbym downgrade systemu do Win 8.1. Tak na prawdę, pomimo wielu już aktualizacji, "dziesiątka" jest bardzo niedopracowanym systemem i ma masę błędów, co odczułeś na własnej skórze, z dupy tracąc uprawnienia administratora. Gówno prawda. Co do tematu to jest jeszcze jedna możliwość stworzenia nowego konta administratora za pomocą Kon Boot (działa na 100%, sam jakiś czas temu się tym bawiłem), ale raczej sobie sam z tym nie poradzisz, no chyba że umiesz angielski na poziomie swobodnego czytania dokumentacji Edytowane 19 Marca 2017 przez dmitri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LewYY Napisano 20 Marca 2017 Autor #491271 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Uu no angielski leży u mnie chyba że tłumacza wloncze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GandalfBialy Napisano 20 Marca 2017 #491284 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 O darmowych tłumaczach typu Translatora Google lub podobnych w ogóle zapomnij. Jest to zbyt prosty algorytm tłumaczący, a dokumentacja techniczna jest dość skomplikowana jeśli chodzi o składnię tekstu oraz zwroty i wyrażenia tam zawarte. Jeżeli chcesz mieć dobrze przetłumaczony taki tekst, to niestety, czeka Cię wizyta u tłumacza, a to, również niestety, kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi