Skocz do zawartości

Liga Mistrzów 2018

Aragorn

Rekomendowane odpowiedzi

• Donator

Już dzisiaj rusza Liga Mistrzów i od razu meczem z najwyższej półki. Zdecydowanie najciekawszym powinien być mecz Barcelona - Juventus. Co o nim sądzicie? Jaki będzie wynik? A może inny mecz będziecie oglądać?

Macie też już jakieś swoje typy na mistrza? Real, Barca, PSG, Bayer, Man U?

• Użytkownik
15 minut temu, Aragorn napisał:

Macie też już jakieś swoje typy na mistrza? Real, Barca, PSG, Bayer, Man U?

Serio wymieniłeś Man Utd. a Chelsea nie? Smuteg T.T 

Jeśli chodzi o odczucia co do ww. przez Ciebie meczu, no inaczej nie mogę niż postawić na Juventus - w zeszłym sezonie juz pokazali na co ich stać - wiadomo nowy rok, nowy rozdział, ale obecnie prowadzą w tabeli serie A, są na fali. 

I choć wiem, że to żaden argument - Barcy nie lubię i lubić nie będę, koniec kropka. Choć muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem ścieżki kariery Paulinho, chłopaki z ŁKSu pewnie teraz trenują w pocie czoła, a nuż ktoś kiedyś jeszcze tam zglupieje i ich dostrzeże xD

Co do meczu Barcelony z Juventusem, uważam, że obie drużyny zagrają bardzo zachowawczo. Oczywiście Barcelona będzie prawdopodobnie prowadziła gre, przeważała w posiadaniu piłki,lecz też nie będa ryzykowali i nie rzucą wszystkiego na jedną szalę i zagrają bardzo ostrożnie, a Juventus skupi się na defensywie i kontraatakach. Co do wyniku obstawiam, że Barcelona nie wygra tego meczu. 

Co do zwyciężcy całej edycji marzy mi się, żeby był to Liverpool, ale faworytami wg. mnie są Real, Juventus, oczywiście w gronie faworytów trzeba wymienić PSG. Moźe w końcu któryś angielski klub wygra, anglicy są już lekko sfrustrowani wynikami w europie, a mają świetnych przedstawicieli w tej edycji. Spójrzmy na kadre Man U, Man City. Chelsea z Antonio Conte. Trudno przewidzieć zwyciężce, dlatego te rozgrywki są tak ciekawe, i ta edycja zapowiada się jeszcze ciekawiej od poprzedniej. 

W tej kolejce jest kilka ciekawych spotkań, dzisiaj oprócz Barcelony z Juventusem gra AS Roma z Atletico Madryt, bardzo ciekawy mecz się zapowiada. 

Jutro natomiast są 3 mega ciekawe mecze: 

*Tottenham vs Borussia - bardzo ciekawy mecz, najprawdopodobniej mecze pomiędzy tymi drużynami zaważą o awansie z drugiego miejsca, gdyż pierwsze jest raczej zarezerwowane dla Realu. Wspomne tylko, że ten mecz zostanie rozegrany na Wembley, ponieważ stadion "Kogutów" jest w rozbudowie i mecze w tym sezonie drużyna Mauricio Pochettino rozgrywa na Wembley. 

* RB Leipzig vs Monaco - mecz rewelacji zeszłego sezonu Bundesligi  z rewelacją zeszłorocznej edycji Ligi Mistrzów, ten mecz według mnie może przynieść dużo bramek, gra w defensywie Monaco narazie nie wygląda najlepiej, w przeciwieństwie do ofensywy tego zespołu, która może strzelić kilka bramek, natomiast w drużynie Lipska w znakomitej formie jest rewelacyjny, młody Timo Werner, a w środku pola grą mądrze dyryguje m.in. Naby Keita. 

* FC Liverpool vs FC Sevilla - Liga Mistrzów wreszczie wita na Anfield, gdzie najbardziej utytułowana angielska drużyna w europejskich pucharach zmierzy się z Sevillą, mecz będzie rewanżem za finał Ligi Europy z 2016 r. gdzie wówczas piłkarze z Andaluzji pokonali The Reds 3:1. 

• Donator
Dnia 12.09.2017 o 12:39, Z_Buta_Wjezdzam napisał:

Serio wymieniłeś Man Utd. a Chelsea nie? Smuteg T.T

No i Chelsea pokazało, że niesłusznie o nich zapomniałem :D No, ale też grali z jakimiś ogórkami :v

Ja wczoraj stawiałem na remis lub jednobramkową wygraną. Jednak nie sądziłem, że Barca aż tak odskoczy. Liczę, że w drugim meczu Juve się zrewanżuje :)

Dzisiaj natomiast, tak jak już Mousen napisał, szykują się przynajmniej 3 ciekawe mecze. 

Tottenham - Borussia
Leipzig - Monaco
Liverpool - Sewilla

Aż nie wiadomo co oglądać. Do tego jeszcze Polacy będą grali. Glik z Monaco, Piszczek z Borusią, Zieliński i może Milik z Napoli. Z powyższej trójki ja stawiam na Tottenham, Monaco i Liverpool. Liczę, że w końcu angielskie zespoły pokażą się bardziej na arenie europejskiej :) 

• 2 tygodnie później...
  • Użytkownik

Wtorek 26 września :P

Borussia
20:45
Real Madryt
Sevilla
Maribor

Napoli
Feyenoord
APOEL
Tottenham

Beşiktaş
RB Lipsk
Spartak Moskwa
Liverpool

Man City
Szachtar
Monaco
Porto

Środa 27 września :P

Qarabağ
18:00
Roma
CSKA
Man Utd

FCB
Benfica
Anderlecht
Celtic

Juventus
Olympiakos
PSG
Bayern

Atlético Madryt
Chelsea
Sporting CP
FC Barcelona

• Donator

W wtorek, to chyba najciekawszy, z najwyższym poziomem, to Borussia - Real. Ja bym tutaj stawiał na Borussię. Aube jest w formie, dwa dni temu przywalił hat-trickiem, a Real popadł w jakąś niemoc i grają słabiutko ;) No i w Borussii gra Piszczu :P Będę też kibicował Zielińskiemu i Milikowi w Napoli i Glikowi z Monaco. Mam nadzieję, że Milik w końcu się odblokuje i zacznie trafiać ;) O ile w ogóle go wpuści na boisko :D

W środę to już ciekawiej. 

Atletico - Chelsea
PSG - Bayern

Tutaj oczywiście stawiam na Bayern, pomimo tego, że ostatnio też grają słabiutko. Ciekawe, czy Neuer już zagra. Chociaż PSG też ma mocną pakę. Cavani i Neymar będą groźni. A co do drugiego, to liczę na Chelsea, bo Atletico po prostu nie lubię :P No i jeszcze trzymam kciuki za United ;)

Też stawiam, że Borussia wygra u siebie ze słabo dysponowanym ostatnio Realem. 

PSG vs Bayern - w tym meczu spodziewam się minimalnego zwycięstwa go$podarzy.

Atletico vs Chelsea - Atletico w gorszej sytuacji po remisie w pierwszej kolejce, w tym spotkaniu przewiduje remis

• Donator

Oglądałem wczoraj ten mecz. Bayern przegrał to brakiem skuteczności. Dużo posiadania piłki, 18 rożnych i ciągle sobie przerzucali piłkę na przeciwne skrzydła. Nikt nie potrafił celnie kopnąć. Próbowali wejść z piłką do bramki, a może przydałoby się więcej strzałów z dystansu. A tak to PSG ich zjadło kontratakami :) Zresztą Mbappe wczoraj rozegrał świetny mecz. Jego zakup bardzo się opłacił PSG. Może nawet bardziej niż Neymar ;)

Dzisiaj też czytałem, że wywalili Ancelottiego. Niezłe jaja :D Może jednak ta ostatnia wypowiedź Lewego nie była bezpodstawna ;)

• 3 tygodnie później...
  • Donator

Jesteśmy już po meczach reprezentacji, więc wracamy do klubowych rozgrywek. W weekend już rozegralły się ligi, a jutro i pojutrze wraca LM.

I już we wtorek czeka nas bardzo ciekawy mecz Real - Tottenham. Obie drużyny wygrały poprzednie mecze, mają ten sam bilans bramkowy i prezentują bardzo wysoki poziom.

Drugim ciekawym spotkaniem może być mecz City z Napoli. Manchester prowadzi z kompletem punktów i do tej pory nie stracił bramki. Czy Napoli przerwie im tę passę?

W środę natomiast nudy i prawie wszystkie wyniki pewne :D

Jak obstawiacie Real - Tottenham? Wiem, że koguty to angielska drużyna, więc z założenia powinni przegrać, ale angielskim drużynom idzie w tym sezonie nadzwyczaj dobrze :D

• Donator

Wczorajszy mecz Realu i Tottenhamu był na prawdę bardzo dobry. A co bramkarze wyczyniali :O Szczególnie Lloris. Jak dla nie to graczem meczu był. 

Dzisiaj oglądam Benfica - United i mam nadzieję, że przynajmniej po części będzie tak ciekawie jak wczoraj :D

• Donator

Liverpool się rozstrzelał ;) a wczoraj to chyba trafiłeś najlepiej :D My zaczęliśmy od United, ale po 20 minutach nudy przerzuciliśmy się na Bayern. Tam widzieliśmy 2 bramki i też się zaczęły robić nudy, więc przełączyliśmy na Chelsea :P

A wczoraj Atletico zrobiło to samo co Borussia remisując 0:0  z Qarabachem grającym w 10 :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...