Madziaa<3 Napisano 26 Czerwca 2018 Dziewczyna #515273 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Zaczepia Cię na ulicy facet w brudnych, obdartych ciuchach (prawdopodobnie bezdomny) i prosi Cię o 3zł na chleb - dajesz mu pieniądze, idziesz do sklepu i sam kupujesz czy mu odmawiasz? Regulamin oraz zasady zabawy znajdziesz tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psycholog banan Napisano 26 Czerwca 2018 Premium #515274 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Daje ponieważ to kiedyś mogłem być ja.I kupuje mu chleb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mroźny Napisano 26 Czerwca 2018 #515276 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Do ręki pieniędzy mu nie daję ale zgadzam się i idę kupić mu ten chleb. BTW drogo się owy bezdomny ceni skoro na chleb prosi aż 3 zł (śniadaniowy można kupić za 1.80 zł w Delikatesach) Dx @Madziaa<3No bo przecież zapytał czy dam mu na chleb XD A tak serio to nie wiem czy chce na chleb czy też może na jakąś baryłkę toteż nie daję mu pieniędzy do ręki. Już wolałbym gdyby zapytał się czy dam mu 3 zł na jakieś piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartuś♥ Napisano 26 Czerwca 2018 #515277 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Idę do sklepu i sam mu kupuje. Uważam że dawanie pieniędzy bezdomnym jest bezsensowne bo większość i tak woli wydać te pieniądze na jakieś piwko czy winko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponczeg :v Napisano 26 Czerwca 2018 #515278 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Bym poszedł do sklepu pewnie, zalezy czy by mi sie chciało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aragorn Napisano 26 Czerwca 2018 Donator #515283 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Mi się nie chciało by iść do sklepu Raz mi się zdarzyło, że miałem kupiony chleb w plecaku, to go dałem. W sumie nawet gościu się ucieszył ;) A z dawaniem mam różnie. Raz dam, a raz nie. Zależy tez od tego, czy mam jakieś monety, bo z tym jest zwykle ciężko A jak przychodzi i mówi, że chce na piwo/alko, to daję, bo przynajmniej ziomek jest szczery ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wQ. Napisano 26 Czerwca 2018 #515287 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Daje, i to nie wazne czy prosi o zlotowke na piwo czy na jedzenie (chodź przeważne proszą na piwo) i walą prosto z mostu "panie, ja klamac nie bede, na piwo zbieram" to rzuce mu zlotowke czy dwie i niech ma chlop chociaz tyle z zycia :v. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moderator Mumin. Napisano 27 Czerwca 2018 Donator UB Team #515290 Moderator Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Nie dam, najwyżej mogę pójść z nim do najbliższego sklepu i kupić mu coś do jedzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tojalolek Napisano 27 Czerwca 2018 #515292 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Już miałem ppdobne sytuacje nie raz. Pieniędzy nie daje bo nie będę wspomagał pijaków. Sam mało pije alkoholu, ogólnie to mam wstręt do alkoholików. Jak ktoś chce kasę to mówię prosto że nie dam, że jak najbardziej możemy podskoczyć do sklepu i kupić coś do jedzenia jak jest taka potrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponczeg :3 Napisano 27 Czerwca 2018 Premium #515301 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Sytuacja była, kupiłem i widziałem jak kawałek dalej typ to wypierdala, nie polecam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi