Madziaa<3 Napisano 12 Maja 2019 Dziewczyna #527156 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Który ból twoim zdaniem jest gorszy - fizyczny czy psychiczny? Dlaczego? Regulamin oraz zasady zabawy znajdziesz tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moderator Mumin. Napisano 12 Maja 2019 Donator UB Team #527157 Moderator Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Według mnie psychiczny, ponieważ skutki po fizycznym szybko miną, a po psychicznym mogą zostać nawet do końca życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rey Napisano 13 Maja 2019 Użytkownik #527158 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Myślę że oba są podobne ale nie takie same, nie wiem który gorszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mroźny Napisano 13 Maja 2019 #527159 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Myślę, że żależy to od intensywności. Nie porównamy np. zwykłej obelgi w postaci przekleństwa do np. Ucięcia komuś nogi. No i oczywiście w drugą stronę jak chociażby lekkie skaleczenie a np. Utrata bliskiej osoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczwany Lis Napisano 13 Maja 2019 #527160 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Ciężko jednoznacznie stwierdzić, ponieważ każdy odczuwa ból inaczej. Według mnie gorszy jest ból psychiczny. Przy fizycznym potrafimy określić przyczynę- uraz zewnętrzny lub wewnętrzny. Przy bólu psychicznym ciężej zrozumieć przyczynę i znaleźć 'lekarstwo'. Intensywny odbiera chęci do życia, co może prowadzić do depresji, samookaleczenia lub w skrajnych przypadkach do samobójstwa. :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi