Skocz do zawartości

Problem ze Smoke i ScreenShotami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam taki problem, iż gdy przechodzę przez smoke, bądź jestem w jego pobliżu, mam spadki fps, a gdy robie ss na FullScreen na zdjęciu mam czarny ekran zamiast cs'a.

Mam Cs 1.6 na Steam.

Laptop Windows 10.

Jakby ktoś chciał to mogę podesłać parametry.

Proszę o pomoc.

@SpeedziK

Dzięki, dam znać później czy działa.

Co do screenshotów jest okej, lecz niestety przy smoke dalej mam spadki fps.

Jakieś pomysły?

@SpeedziK Dzięki, sprawdzę ;d

• Moderator

"Jeśli masz steam to odznacz wszystko w ustawieniach grafiki po prawej i zaznacz low video quality" - wzięte z jakiejś strony i mi też to pomogło. 

I nie radzę ściągać tego co wyżej napisał bo bana możesz wyłapać. Spadki FPS przy smoke ma chyba każdy, niektórym spada o 5, niektórym 100. Jedynie ustawienie wszystkiego w grafice na low Ci może pomóc. Wyłącz synchronizację pionową, włącz wygładzenie krawędzi (jeżeli będzie gorzej to wyłącz), wpisz komendę fps_max 80 (przykładowo, jak masz normalnie powiedzmy 150 i spada Ci w smoke do 70 to wtedy nie będzie takiej wielkiej różnicy w spadkach i będzie mniej lagować ). Trzeba kombinować z detalami. Spróbuj też zaktualizować sterowniki do karty graficznej, może nie masz najnowszych i o tym nie wiesz. 

A więc tak, odznaczyłem all z ustawień video i zaznaczyłem low video quality.

Wyłączyłem synchronizację pionową.

Mam fps_max 99.

Ustawiłem config pod fps ( + kilka swoich bindow ;d)

Zaktualizowałem sterownik do AMD Radeon ( IntelHD miałem zaktualizowany).

Mam dalej spadki, lecz są to spadki ze 100fps do 50fps czyli powiedzmy jest ok, gdyż miałem spadki ze 100 do 10-15fps.

Teraz można śmigać.

Dzięki wielkie ! @Madziaa<3 @SpeedziK

Zamek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...