przecinasek, Napisano 20 Sierpnia 2019 #530730 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 Witam. Mam taki problem, iż gdy przechodzę przez smoke, bądź jestem w jego pobliżu, mam spadki fps, a gdy robie ss na FullScreen na zdjęciu mam czarny ekran zamiast cs'a. Mam Cs 1.6 na Steam. Laptop Windows 10. Jakby ktoś chciał to mogę podesłać parametry. Proszę o pomoc. @SpeedziK Dzięki, dam znać później czy działa. Co do screenshotów jest okej, lecz niestety przy smoke dalej mam spadki fps. Jakieś pomysły? @SpeedziK Dzięki, sprawdzę ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moderator Mumin. Napisano 20 Sierpnia 2019 #530738 Moderator Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 1. W ustawieniach pozmieniaj sobie ustawienia smoków. 2. Rób ssy, poprzez klikanie F12 a nie prtscr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moderator Mumin. Napisano 22 Sierpnia 2019 #530877 Moderator Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 @przecinek z tymi dymnymi to chyba tylko pobranie innej wersji smoke'a z internetu by pomogło, ale większość jego wersji jest zabroniona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moderator Madziaa<3 Napisano 22 Sierpnia 2019 #530878 Moderator Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 "Jeśli masz steam to odznacz wszystko w ustawieniach grafiki po prawej i zaznacz low video quality" - wzięte z jakiejś strony i mi też to pomogło. I nie radzę ściągać tego co wyżej napisał bo bana możesz wyłapać. Spadki FPS przy smoke ma chyba każdy, niektórym spada o 5, niektórym 100. Jedynie ustawienie wszystkiego w grafice na low Ci może pomóc. Wyłącz synchronizację pionową, włącz wygładzenie krawędzi (jeżeli będzie gorzej to wyłącz), wpisz komendę fps_max 80 (przykładowo, jak masz normalnie powiedzmy 150 i spada Ci w smoke do 70 to wtedy nie będzie takiej wielkiej różnicy w spadkach i będzie mniej lagować ). Trzeba kombinować z detalami. Spróbuj też zaktualizować sterowniki do karty graficznej, może nie masz najnowszych i o tym nie wiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przecinasek, Napisano 22 Sierpnia 2019 Autor #530889 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2019 A więc tak, odznaczyłem all z ustawień video i zaznaczyłem low video quality. Wyłączyłem synchronizację pionową. Mam fps_max 99. Ustawiłem config pod fps ( + kilka swoich bindow ;d) Zaktualizowałem sterownik do AMD Radeon ( IntelHD miałem zaktualizowany). Mam dalej spadki, lecz są to spadki ze 100fps do 50fps czyli powiedzmy jest ok, gdyż miałem spadki ze 100 do 10-15fps. Teraz można śmigać. Dzięki wielkie ! @Madziaa<3 @SpeedziK Zamek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi