Skocz do zawartości

Stały bywalec? Ubetek? - Kameleonn

pemeq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dziś mam przyjemność porozmawiać z użytkownikiem legendarnego forum CS 1.6 – Pochylnia. To miejsce, które przez lata łączyło pasjonatów gry i tworzenia serwerów. Porozmawiamy o tym, jak wyglądała społeczność Pochylnia, co sprawiało, że forum było tak wyjątkowe, i jak zmieniała się scena CS 1.6.

pemeq - Reporter
@ kameleonn  -
Respondent

[pemeq] Cześć, Kameleonn! Bardzo mi miło, że zgodziłeś się na rozmowę.

[kameleonn] Witam pemeq mnie również milo iż taka rozmowę mogę z tobą przeprowadzić.

[pemeq] Jesteś jedną z bardziej rozpoznawalnych postaci w społeczności serwerów CS 1.6 na Pochylnia.pl – wiele osób kojarzy Cię z aktywności na forum. Na początek chciałbym zapytać, jak to wszystko się zaczęło. Co sprawiło, że zainteresowałeś się Counter-Strike'iem 1.6? Czy była to spontaniczna decyzja, czy może ktoś Cię wciągnął w świat tej gry? A jak trafiłeś na Pochylnia.pl i co przyciągnęło Cię do tej sieci serwerów?

[kameleonn] Z ta gra łączy mnie wielka nierozłączna historia która trwa już 20 lat może więcej zaczynałem w kafejkach internetowych wtedy jak wiadomo było mało gier wiec graliśmy w co popadnie a ze akurat to była jedna z nowszych gier to jakoś tak się stało iż zacząłem grać i jestem tu gdzie jestem.  na pochylnie trafiłem przez przypadek bo jak każdy wie mam bardzo dobre relacje z tym tam wielkim mistrzem tego zakonu i to dzięki niemu jestem na tym stanowisku.

[pemeq] O prosze to widzę że mamy tu doczynienia ze starym graczem tej oto gry, ale najważniejsze że dalej w nią grasz bo jednak fajna gra, taki sentyment. Trafiłeś przez "Wielkiego mistrza Zakonu" Chodzi zapewne o @VisTer'. Jak do tego doszło że masz z nim kontakt? Znaliścię się już przed siecią czy gdzieś się poznaliście własnie na forum?

[kameleonn] poznalismy sie kilka lat temu na teamspiku wtedy zaczelismy czesciej rozmawiac az wkoncu sie spotkalismy w "realu" to chyba byl gdansk wtedy..

[pemeq] O to widzę że ta relacja również ma korzenie w realu. Pewnie dużo melanży było wspólnych jak na te czasy patrzeć. Ale do tego wrócimy później, a teraz Jak Ci  się wydaje, CS 1.6 nadal cieszy się dużą popularnością? mimo swojego wieku. Jak myślisz, co sprawia, że ta gra wciąż przyciąga tylu graczy?

[kameleonn] Nostalgia sprawia iz stare gry sa duzo lepsze od tych nowych. jest tak z wieloma grami np diablo nfs itp.

[pemeq] Co jak co nie ma co oszukiwać Nostalgia daje dużo tej grze, nowi gracze w tej grze do rzadkość, albo są to Ci którzy mają "Wooden pc". Ogólnie Czy masz jakieś większe ambicje związane z CS 1.6 lub serwerami Pochylnia.pl? Może chciałbyś spróbować swoich sił jako administrator, organizator turniejów albo w inny sposób zaangażować się w rozwój sieci?

[kameleonn] Już się angażuję w ta siec jako ubteam a także jako mała pomoc zza kulis. Co do moich ambicji to już dawno się wypaliłem gdy miałem swoje serwery czy to Cs'a czy tez Metina2.

[pemeq] Każda pomoc jest godna podziwu, szkoda że się wypaliłeś bo jednak jest to fajna zajawka, moim zdaniem oczywiście.  W CS nie brakuje graczy o różnych poziomach umiejętności. Czy masz jakieś rady dla nowych graczy, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę na serwerach? Jakieś wskazówki, jak szybko odnaleźć się w społeczności i poprawić swoje umiejętności?

[kameleonn] Pomoc dla nowych dużo grać jesczę więcej grać a przede wszystkim nie cheatować oraz nie drażnić adminów naszego pięknego forum i nie dodawać mi więcej roboty w ubt.

[pemeq] Robota dla was to powinna być przyjemność, ale nie nakłaniamy nikogo do cheatowania, a nawet przestrzegamy. Czujne oko UBT nikogo nie ominie. Ogólnie to zaczął się niedawno nowy rok 2025. Czy w związku z tym są jakieś postanowienia czy już odszedłeś od tego?

[kameleonn] Postnowienie jest jedno  nie stracić motywacji do wykonywania czynności ubt oraz do pomocy z tym forum.

[pemeq] Haha to widzę że życie twoje toczy się w dużej mierze wokół całej otoczki forumowej. Trochę odbiegając od CS. masz jakieś hobby lub pasje, które wypełniają Twój wolny czas poza graniem? Może coś zupełnie niezwiązanego z komputerami?

[kameleonn] Moim hobby jest granie w gry, oglądanie anime oraz wyjazdy na konventy z pewna osoba. a poza komputerami myślę ze jest to piłka nożna i czytanie mag różnego rodzaju.

[pemeq] Ciekawe zainteresowania, ale z drugiej strony takie normalne, piłka nożna taki klasyczek ale mangi i inne takie to żadkośc raczej spotykana. A co z podróżami? Lubisz odkrywać nowe miejsca, czy raczej jesteś domatorem? Jeśli podróżujesz, to jakie miejsce zrobiło na Tobie największe wrażenie?

[kameleonn] Podróżować lubię ale nie jeździłem zbyt wiele jedyny kraj jaki odwiedziłem to Holandia za praca. A poza tym jest tylko jeden kraj który bardzo kiedyś bym chciał odwiedzić a jest nim kolebka anime i mang Japonia kraj wschodzącego słońca.

[pemeq] Japonia Piękne miejsce, mnie jedyne co tam ciągnie to motoryzacja którą uwielbiam ale mniejsza ale jak wiadomo kto co lubi. Dobra moim zdaniem czas jest na serwię szybkich pytań 

Xbox czy PlayStation?
Komedia czy horror?
Kino czy Netflix?
Samochód czy rower?
Miasto czy wieś?
Książka czy e-book?
Wakacje aktywne czy leniwe?
Granie solo czy w drużynie?

[kameleonn]
play station
oba
netflix
samochód
miasto
książka
aktywne
solo

[pemeq] Ooo No i pięknie. Wracając na chwilę do tematu CS-a, ale z perspektywy życiowej – czy uważasz, że granie nauczyło Cię czegoś, co wykorzystujesz poza grą? Może umiejętności pracy zespołowej, szybkiego reagowania czy zarządzania czasem?

[kameleonn] Poprawiło mi słuch  słyszę teraz wyraźniej rzeczy które dla innych są mało słyszalne.

[pemeq] Wychwytywanie po dźwięku gdzie są przeciwnicy jest cudowne i tak cię później zwyzywają od cheatera. Jak byś mógł zmienić jedną rzecz forum to co by to było?

[kameleonn] Twoja ranga?
A tak serio to jest chyba dobrze jak jest ewentualnie swoja rangę na moderatora bym mógł zmienić.

[pemeq] No wiesz ja tu jestem z "przypadku" a raczej z dobrych intencji. Mówisz że sprawdziłbyś sie jako moderator? Może za niedługo będzie szansa na to. Co jak co trzymam kiucki.

[kameleonn] Czy szansa będzie to wszystko zależy od wielkiego mistrza poduszkowego.

[pemeq] No wiadomo, czas pokaże. Dzięki, Kameleonn, za podzielenie się swoimi przemyśleniami i historiami – zarówno z życia na Pochylnia.pl, jak i spoza niego. Twoje zaangażowanie i pasja widać na każdym kroku. Na koniec, czy chciałbyś coś przekazać graczom, administracji lub osobom, które Cię znają z serwerów?

[kameleonn] Bardzo dziękuję za ta rozmowę. a co do słów dla ludzi z pochylni to nie dodawajcie mi roboty albo bawcie sie jak chcecie powiedzenia z zdobywanie fragów.

[pemeq] Jeszcze raz dziękuję za rozmowę. Życzę Ci wielu sukcesów, świetnej zabawy na serwerach i spełnienia planów zarówno w grze, jak i w życiu prywatnym. Mam nadzieję, że wkrótce znowu będzie okazja do rozmowy!

[kameleonn] Zawsze i wszędzie gotów jest, powodzenia panie redaktorze.

Na koniec dziękujemy za poświęcony czas i mam nadzieję, że nasza rozmowa o Pochylnia i CS 1.6 była dla Was równie interesująca, jak dla mnie. Dzięki, że byliście z nami – do zobaczenia przy kolejnej okazji!

• Moderator
  • Donator
  • UB Team

Jest i on, pół człowiek, pół litra - Kameleon, fajny wywiad, tylko jakąś korektę by szło zrobić i by było pikobelo. :)