pemeq Napisano 21 Lutego #562506 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego Czy wiesz, że... około 60% mieszkańców Coober Pedy mieszka pod ziemią? Miasto słynie z wydobycia opali, a surowy klimat pustynny — z temperaturami sięgającymi latem nawet 50°C — sprawił, że ludzie zaczęli budować swoje domy w wykutych tunelach i jaskiniach, aby schronić się przed upałem. Pod ziemią znajdują się nie tylko domy, ale także kościoły, sklepy, bary, a nawet hotel dla turystów! Deus lo Volt, Emausik i Mumin. dodali reakcje 3 Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moderator Mumin. Napisano 21 Lutego Donator UB Team #562507 Moderator Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego Nigdy nie słyszałem o takim miejscu, mega ciekawostka! Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opiekun ONLY DD2 / AIM HS Szczery Napisano 22 Lutego Multi Admin UB Team #562508 Opiekun ONLY DD2 / AIM HS Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lutego Jak to A to w jastrzebiu sie tak nie mieszka? Slask, czad , wysoka temeratura zgadza sie Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*MiyaGu* Napisano 22 Lutego Admin GO MOD 4MAPS Donator Dziewczyna #562510 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lutego O czyli takie krety w sumie. Nigdy nie słyszałam o tym, super super Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emausik Napisano 22 Lutego #562511 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lutego Fajna ciekawostka! Nigdy właściwie o tym nie słyszałem, a oglądam Galileo pemeq dodał reakcję 1 Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi