pemeq Napisano 28 Lutego #562593 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego We Włoszech istnieje fontanna, która "zarabia" miliony euro rocznie! Mowa o słynnej Fontannie di Trevi w Rzymie. Według tradycji, jeśli wrzucisz monetę do fontanny (trzymając ją w prawej ręce i rzucając przez lewe ramię), na pewno powrócisz do Rzymu. Turyści wrzucają do niej tak wiele monet, że rocznie zbiera się ich około 1,5 miliona euro! Pieniądze te nie trafiają jednak do kieszeni miasta — są regularnie zbierane i przekazywane na cele charytatywne, głównie dla organizacji Caritas, która pomaga potrzebującym. Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emausik Napisano 1 Marca #562603 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Marca Nie wiedziałem, ale już wiem! Dzięki za ciekawostkę! Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moderator Mumin. Napisano 1 Marca Donator UB Team #562605 Moderator Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Marca Ciekawe, czekam na wiecej. Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*MiyaGu* Napisano 2 Marca Admin GO MOD 4MAPS Donator Dziewczyna #562620 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Marca Wiedziałam, to to słynna co pili z niej wodę z kieliszka Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi