Skocz do zawartości

Dymisja Stephane Antigi

Aragorn

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka dni temu padła wiadomość, że Stephane Antiga nie jest już trenerem reprezentacji Polski siatkarzy. Przyczyną tej decyzji ma być brak medalu igrzysk oraz brak sukcesów po 2014. Co sądzicie o tej decyzji?

Krótko, jeśli taka decyzja gdzieś tam zapadła, to jest to totalna GŁUPOTA wywalać trenera bo mu nie poszło w jednym czy dwóch sezonach. Dla tych ważniaków ze związku najlepiej jakby przyszedł trener i nie przerwanie wygrywał wszystko co jest do wygrania -,- 

Antiga od początku był uciążliwy dla związku,zawsze niedokonca ciepło wypowiadał się o wszystkich związkowcach a ostatnie niepowodzenia wynikały bardziej z eksploatacji zawodników w sezonie w lidze itp. Te odwołanie ma napewno drugie dno :) moje osobiste zdanie. Wezmą teraz jakiegos pionka z zaagranicy bo przeciez w polskim sporcie to podstawa.

No właśnie moim zdaniem to głupota wywalać go po 2 latach mniejszych sukcesów. Ciężko się temu dziwić. Przecież to nie jest ta drużyna z którą zdobył mistrzostwo świata. Po zdobyciu tytuły połowa podstawowego składu skończyła karierę, więc jak mają grać tak świetnie jak wtedy? To jest przecież niemożliwe. Szczególnie, że podobno miał świetny kontakt z zawodnikami. Nauczył się polskiego żeby lepiej się dogadywać. A oni go wywalają, bo nie zdobył krążka... To prawda, jest zawód, że nie udało się dojść dalej niż do 1/4, ale dlaczego zaraz wywalać trenera? W Polsce zawsze tak jest. Brak sukcesu, trener do zmiany, zamiast dać mu się zżyć z drużyną. 

zżyty to był,polski znał jeszcze za czasów jego skry w Skrze. Nie ma rady na układy to tyle,mi szkoda tego sztabu bo dla mnie lepszym trenerem był ten drugi francuz. to on był całym taktykiem i mial wieksze doswiadczenie niz Antiga,on sie od niego uczył.

Niestety u nas w Polsce to już tak jest, nie ważne co wygrasz i ile wygrasz, ważne jest co przegrasz. I na tym przez cały czas bazują te wszystkie związki, nie inaczej jest i w tym przypadku. Zwłaszcza że Antiga miał swoje zdanie w szatni i nie dawał się kierować tym biurokratom i dlatego się go pozbyli.

• 1 miesiąc później...

Ja uważam, że to była beznadziejna decyzja, no ale faktycznie, my, Polacy mamy dziwną mentalność...Gdzieś czytałam, że nowy trener będzie już znany na gwiazdkę, jednak jakoś żaden z tych typów mi nie przypasował...zobaczymy

Abstrahując od tego czy to była dobra czy zła decyzja, nie uważam że powinniśmy przypisywać to "polskiej" mentalności. W innych krajach przynajmniej tak samo szybko zmieniłby się trener, Poza tym pisząc o "polskiej" mentalności wcale nic nie robicie aby ją zmienić, a jedynie pogłębiacie przez samospełniające się proroctwo.

• 9 miesięcy później...

Skoro poruszamy się w temacie dymisji, to co sądzicie o De Giorgim ? I całych ME w naszym wykonaniu ? Nie wiem w sumie, czy to podchodzi już pod założenie nowego tematu czy też nie 

Temat ma już prawie rok, ale to są następstwa tej decyzji. Chłopaki na ME dali ciała i to strasznie. W sumie to nawet nie jestem zły, że nie widziałem wszystkich meczy, bo z tego co widziałem, to grali słabo. To co zauważyłem i moim zdaniem jest to na plus, to zaczęliśmy grać mocnymi serwami. Są chłopaki, którzy potrafią przywalić i im to wychodzi. Ale to jest za mało. Niekiedy gubili się w prostych piłkach. Nie zawsze rozgrywający rozgrywał. Brakowało zrozumienia w drużynie. 

Antiga niedawno pokazał co potrafi zdobywając z Kanadą trzecie miejsce w Lidze Światowej. Hmm, a De Giorgi raczej złym trenerem nie jest. Z Zaksą zdobył 2 razy mistrzostwo Polski i raz Puchar Polski, więc może to coś złego siedzi w reprezentacji. nie potrafią się zgrać, czy coś. 

• 2 tygodnie później...

No i tyle o De Giorgim :D Od kilku dni nie jest już selekcjonerem reprezentacji. Ciekawe kogo teraz wybiorą ;) 

Podobno mają stawić na jakiegoś polskiego trenera. Chociaż ja się tak zastanawiam, czy mamy jakiegoś dobrego :P