dapik Napisano 5 Stycznia 2017 #481719 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Witam Mam taki mały problem. Mianowicie mam bardzo duże spadki fps'ów ze 120 na 40-30, ping jest 30 cały czas bez zmian, a lagi są takie że gdy nacisne ''w'' przez 2 sekundy to koles bedzie mi szedł przez 4 XD Nie wiem co jest, czyscilem cleaner'em, grafike mam małą ustawioną gdy chce mieć duzo fps, komendy w bibliotekę też mam wpisane i są one dobre gdyż grałem w CS'a z miesiąc albo pół tora miesiąca temu i wszystko było git nawet poprzez te komendy dostałem wiecej fpsow, a teraz to jakiś dramat jest Czasami jest 80 fpsow i ping 30, a i tak mam takie lagi, że w ogole nie reaguje na kilknięcie myszki,a po 2 sekundach odcina i znowu chodzi a po 2 sekundach znowu to samo.. Powiedzcie co może być powodem ? Macie jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablitto Napisano 5 Stycznia 2017 #481726 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 synchronizacja pionowa jest off? opcje grafiki na off i wydajność masz ustawione? na początek zobacz to co napisałem, później będziemy myśleć dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dapik Napisano 5 Stycznia 2017 Autor #481743 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Wszystko mam off i rozdzialka 1024 Grałem na takich ustawieniach od samego poczatku, mam 200h przegrane i pierwszy raz sie spotykam z takim czymś :< Re-instala zrobilem i jest tak samo.. ;_; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafik Ab3L Napisano 5 Stycznia 2017 #481746 Grafik Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Akurat grafika ma małe znaczenie w CSie, bardziej o procek się rozchodzi. Ogólnie mówiąc to po ostatniej serii upgrade'ów, zwłaszcza tym najnowszym z dźwiękami sporo osób zaczęło mieć problemy z wydajnością i fpsami w grze. Jaki masz procek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jebac susa Napisano 5 Stycznia 2017 #481747 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Jest to spowodowane kolejnymi update'ami wprowadzonymi przez valve. Więcej dodatków=większe wymagania gry. Osoby o słabszych komputerach będą odczuwać skutki spadków fpsów z coraz to nowszymi upadate'ami. Oczywiście z czasem valve znowu zrobi porządek w plikach i wszystko wróci do stabilniejszego stanu dla woodPC. Jedynie co możesz zrobić to zmienić rozdziałkę, zmienić jakość graficzną gry, zmienijszyć odświeżanie, pozamykać programy w tle, wpisać komendy na ustalenie maksymalnych fpsów, u Ciebie to chyba będzie 80/100. Co do spadków fpsów przy poruszaniu się jest logiczne, ponieważ obszar Ci się aktualizuje/wczytuje podczas gry na bieżąco, więc jest różnica między bieganiem a staniem w miejscu. Ja np. mam problem z dźwiękami, nie chodzi że są dziwne lub lagują, lecz zakończenie rundy brzmi jakby ktoś paznokciami pod tablicy szurał, nie jest to spowodowane słabym sprzętem, bo na fpsy wciąż 300 stałych, po prostu valve lubi grzebać, przez co niektórym osobom się coś "psuje". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dapik Napisano 5 Stycznia 2017 Autor #481751 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Ale Ty chyba sobie nie zdajesz sprawy jakie te ściny są :DD A z tym akutalizacjami to chyba masz racje, może przez to :/ A jeżeli chodzi o grafike to niżej sie juz nie da, a komendy mam wpisane najlepsze jakie tylko mogą być, naczytałem się o tym :< Chyba brak nadziei :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jebac susa Napisano 5 Stycznia 2017 #481752 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Nadzieja jest, musisz albo podrasować komputer, myślę że kolega Ab3L, który jest specem, jak będzie miał chęci to Ci pomoże co ewentualnie wymieć w Pc, albo czekać aż valve będzie miało znowu dosyć płaczu i uporządkuje sprawę z plikami, jak to miało miejsce już z 2 razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dapik Napisano 5 Stycznia 2017 Autor #481769 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 2 godziny temu, Ab3L napisał: Akurat grafika ma małe znaczenie w CSie, bardziej o procek się rozchodzi. Ogólnie mówiąc to po ostatniej serii upgrade'ów, zwłaszcza tym najnowszym z dźwiękami sporo osób zaczęło mieć problemy z wydajnością i fpsami w grze. Jaki masz procek? Procesor mam AMD 2.9GHz, a z tego co wiem to są to najgorsze jakie mogą być :c :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafik Ab3L Napisano 5 Stycznia 2017 #481771 Grafik Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Grafika również do wydajnych nie należy ale niestety tak jak myślałem, ewidentna wina procka. Akurat ten model można podkręcać ale musiałbyś mieć jakieś dobre chłodzenie (nie stockowe) i płytę główna opartą o chipset 870 w górę. Na niektórych słabszych po aktualizacji biosu też przejdzie OC ale już na tyle słabe że po prostu nie ma sensu tracić czasu na taką zabawę bo może zyskasz z 5 fpsów... a i prawie bym zapomniał o czymś co może przysporzyć najwięcej problemów po OC -zasilacz. Bez dobrego zasilacza nawet mając wypasioną płytę która pozwoli na duże OC to można sobie uszkodzić sprzęt przez niestabilne napięcie więc tak w dużym skrócie mówiąc na Twoim miejscu bardziej zastanowiłbym się nad odkładaniem kasy na coś troszkę nowszego niż przykładowo drobny upgrade sprzętu dzięki czemu będziesz mógł nieco więcej wycisnąć z procka. Tutaj nie ma co się oszukiwać procek wiekowy, mało wydajny a Volvo ostatnimi czasy postępuje dokładnie tak jak mówi Sus więc kto wie czy przy kolejnym "ulepszeniu" nie stracimy jeszcze więcej fpsów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dapik Napisano 5 Stycznia 2017 Autor #481773 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Dzięki za pomoc, ale nie teraz nie w głowię mi nowy komputer 18 sie zbliza, a za tym idzie prawko więc kase muszę na co innego zbierać, hehe Niestety jestem skazany na Wota, tam przynajmniej nie mam lagów ;D Z tego co wiem to ty też grasz, jesli sie nie myle i nawet grałeś ze mną i Nynlem tym noobem, mój nick Szybki_kraweznik suS i Ab3L dzięki za pomoc, pozdrawiam Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Administrator VisTeR.' Napisano 5 Stycznia 2017 #481776 Administrator Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Na życzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Administrator VisTeR.' Napisano 5 Stycznia 2017 #481777 Administrator Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Temat został zamknięty przez moderatora. Jeśli nie zgadzasz się z tą decyzja zaraportuj ten post. Pozdrawiamy, Ekipa Pochylnia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi