Skocz do zawartości

C1chy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Piszę temat o nietypowej treści. Każdy gracz, który się szanuje nie zagra w CS'a bądź jakąkolwiek inną grę bez słuchawek. Przyjęło się, że to podstawa by dorównać przeciwnikowi. Zgadzam się z tym i zawsze na mojej głowie znajdowały się słuchawki. Jako młody chłopak zacząłem grać w CS'a(1.6), szybko zauważyłem, że bez słuchawek ni chuRa, nie pogram. Pamiętam, że kupiłem za ok. 30 zł bele jakie ale najprawdopodobniej do muzyki. Po krótkim czasie zwróciłem uwagę, że grając na ów słuchawkach założonych - Prawa słuchawka na prawe ucho, Lewa słuchawka na lewe ucho zostaje wprowadzony w błąd bo przeciwnika słyszę z przodu gdy ten znajduje się z tyłu. Kombinowałem w ustawieniach, zmieniałem wejścia aż nałożyłem słuchawki na odwrót - P.S. lewe ucho, L.S. prawe ucho. Banalne rozwiązanie a jakże trafne, uznałem to za wadę sprzętu. Przez kilka lat w moje ręce wpadły nie jedne słuchawki ale z reguły były one zwykłymi słuchawkami lub j.w. do słuchania muzyki. Każdorazowo był ten sam problem, słuchawki musiały być założone na odwrót bym prawidłowo odbierał dźwięki przestrzenne gry. Dodam, że w trakcie przygody zmieniłem komputer i wciąż działo się tak samo. Wtedy moje uzasadnienie było, "słuchawki do muzyki to inaczej są zaprogramowane i w ogóle". Więc przyszedł czas na zakup gamingowych, Creative Fatality - powszechny i dobry sprzęt w dobrej cenie. Uradowany, że w końcu na głowie będę leżeć słuchawki tak jak powinny, założyłem. Pierwsze koty za płoty i... chuR. Gram zakładając słuchawki na odwrót do dziś, jest to o tyle nie wygodne, że mikrofon trzeba wyginać w drugą stronę. 

Przechodząc do słowa zawartego w nazwie tematu. Więc w czym tu fenomen? Otóż na własną rękę próbowałem rozwiązać tę zagadkę i testowałem moje słuchawki na znajomych. Oni ubierali prawidłowo i tak grali zaś ja musiałem ubrać je odwrotnie. Czy zatem jest możliwe aby mój zmysł słuchu przystosował odbieranie dźwięku z nieprawidłowo założonych słuchawek tak aby dla mnie było to właściwe? Czy wpływ mogło mieć ubieranie słuchawek na lewą stronę, kiedy organizm młodego człowieka się intensywnie rozwija? Żaden znajomy nie chciał do końca wierzyć, być może jest tu osoba, która może sensownie mi to wytłumaczyć.

Pozdrawiam serdecznie, Artur :)

• 2 miesiące później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...