Madziaa<3 Napisano 29 Listopada 2018 Dziewczyna #521574 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Jak przetłumaczysz osobie, która chce popełnić samobójstwo, by tego nie zrobiła? Co sądzisz o takich ludziach? Regulamin oraz zasady zabawy znajdziesz tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moderator Mumin. Napisano 29 Listopada 2018 Donator UB Team #521575 Moderator Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Powiedziałbym, że gdy to zrobi, to będzie najgłupsze i najgorsza rzecz jaką ta osoba zrobiła przez całe swoje życie. Powiedziałbym także, żeby pomyślała o swoich najbliższych co będą czuć po jego/jej stracie. Spróbowałbym wytłumaczyć, że każdy błąd da się naprawić i że nie musi się posuwać tak daleko. Co myślę o takich osobach? Myślę, że taka osoba ma słabą psychikę i nie potrafi poradzić sobie ze swoimi problemami. Myślę też, że taka osoba potrzebuje pomocy psychologów/psychiatrów itp. To chyba tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Listopada 2018 #521577 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 aha xD no to zrozumiałeś pytanie dobitnie . Może tak od drugiej strony, co sądzę - osoby z takimi skłonnościami są jak każdy inny, czasami pewne sytuacje doprowadzają do paniki czy tam powrotu depresji, co jest przez nich traktowane (to są tylko moje przypuszczenia) jako koniec wszystkiego, i jedynym sensownym wyjściem jest zapomnienie - czyli to właśnie, cięcie się lub coś gorszego. Ostatnio bo niecałe 2 tyg temu byłem świadkiem sytuacji która mnie przerosła, nadmiar alkoholu i wpływ dwóch zgryźliwych typa na dziewczyne, wyjawiam tutaj sprawy prywatne ale pierwszy raz byłem świadkiem takiego czegoś, zeby ktoś siegał po korkociąg i się ciachał, moze tez pierwszy raz styczność z taką osobą , bo gdybym wiedział jaki jest jej zamiar to bym nie pozwolił na coś takiego . Tu jest sedno , bo znam ją pare lat i objawiło się to dopiero niedawno, nie wyzywając ,ale normalny człowiek ma myśli proste, a tutaj jest sytuacja z nieprzemyślanymi myślami (wtf xd) i trudno jest nam to zrozumieć, jak można. Jakiś psycholog czy coś, ale to jest mój kąt widzenia na takie tematy. Wracając 2 zdania wstecz, nie wiem co bym zmienił ale z wiedzą że coś się stanie nie pozwoliłbym, i to samo się tyczy osoby która by siedziała na moście albo kombinowała sznur , jeżeli stwierdzasz że kogoś psychika jest słaba, to ty masz obowiązek twoją 'silniejszą' częścią pomóc tym słabym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi