Madziaa<3 Napisano 3 Stycznia 2019 Dziewczyna #523147 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Czy gry komputerowe czegoś uczą? Regulamin oraz zasady zabawy znajdziesz tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mroźny Napisano 3 Stycznia 2019 #523149 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Owszem. Każda gra czegoś uczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moderator Mumin. Napisano 3 Stycznia 2019 Donator UB Team #523150 Moderator Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 Pewnie że tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rey Napisano 4 Stycznia 2019 Użytkownik #523153 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Sądzę że tak, np refleksu Master <3 dodał reakcję 1 Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negatywny Napisano 4 Stycznia 2019 #523154 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Tak ,większość gier języków obcych a przyjemniej gry mnie nauczyły więcej języków obcych niż szkoła ??? Mumin. dodał reakcję 1 Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GandalfBialy Napisano 4 Stycznia 2019 #523158 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Tu akurat przyznam Negatywnemu rację. Kiedy gry wchodziły do Polski (Amiga, Commodore, SNES a.k.a. Pegasus) nie było takiego luksusu jak polska wersja gry. Baldur's Gate to pierwsza z tego co pamiętam gra, którą można było usłyszeć po polsku (i to słynne zdanie Fronczewskiego: "Przed wyruszeniem w drogę, należy zebrać drużynę), zaś pierwsza w pełni zlokalizowana gra (no w 99,9% ;D), w jaką ja grałem było Diablo 2. Poza tym gry nie uczą tylko języka obcego, ale też zręczności i refleksu (wszystkie gry zręcznościowe i platformówki, jak również strzelanki), strategicznego myślenia (RTS), zarządzania (wszystkie SIM like, typu Sim City czy Cities: Skylines ale i RTS też [mikro zarządzanie jednostkami i makro zarządzanie surowcami]). Dla nas też może i wydaje się to mało prawdopodobne, ale symulatory też uczą kontrolowania danej rzeczy, wbrew pozorom piloci czy operatorzy dźwigów portowych np., korzystając z symulatorów na szkoleniach grają tak na prawdę w grę Madziaa<3 dodał reakcję 1 Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sQe Napisano 4 Stycznia 2019 #523159 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Jak dla mnie to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filter Napisano 4 Stycznia 2019 #523167 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Oczywiście że tak :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madziaa<3 Napisano 4 Stycznia 2019 Dziewczyna Autor #523175 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Jak nie, jak tak? Gdyby nie gry komputerowe to bym zapomniała wszystkiego w obcych językach xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi