Rey Napisano 17 Stycznia 2019 #523624 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Siemanko. Przychodzę do was z pytaniem: Od jakiego dostawcy macie internet? Jak bardzo jest szybki? Polecacie go? Często macie lagi? Rodzaj (czy to światłowód i tak dalej..) Ile płacicie na miesiąc? Ja mam neta z PLUS'a i takie g... ciągle 200 pingu, ktoś wejdzie na WIFI jak gram w cs'a i od razu ponad 300 pingu, dodam tylko że zwykle taka osoba wysyła wiadomości na messengerze albo zwyczajnie przegląda facebooka a ping nie do opanowania, nie raz nawet nie da sie oglądać filmiku w 720p na yt bo zatrzymuje sie i kółko ładuje sie z 10 sek, 5 sek filmu, 10 sek ładowania i tak ciągle, no po prostu brak słów na to dziadostwo. Pisze ten temat bo w sierpniu (bodajże) kończy mi sie umowa na ten shit i chciałbym zmienić na coś innego i chce żebyście mi doradzili skąd wziąć internet i czy da sie już teraz zerwać z nimi umowe za zbyt wolny internet lub coś w tym stylu Obecnie korzystam z połączenia z routerem przewodowo, ale to ładowanie filmików występują również bezprzewodowo (jak cos chce obejrzeć na yt na telefonie to musze przełączać sie na dane), mam urządzenia ODU/IDU 200, kilkukrotne resetowanie urządzeń nie zawsze pomaga, pisałem już wielokrotnie do usługodawcy i nadal nic... Jedynie zaproponowali mi żebym kupił jakąś antene albo ciągle wykupował przywrócenie pełnej prędkości internetu czyli tak zwane: przejście z drewnianego internetu na kamienny, dioda na zewnętrznym modemie świeci sie na fioletowo (najlepszy), mam 70 GB do wykorzystania ale jak je wykorzystam to mam jeszcze nielimitowany pakiet internetu ale o zmniejszonej szybkości, mieszkam na wsi, więc to też może być utrudnienie ale myśle, że nie za duże bo mieszkam przy głównej krajowej drodze Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GandalfBialy Napisano 17 Stycznia 2019 #523625 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Generalnie najlepszą opcją jest net z od operatora TV kablowej, sam taki posiadam i nie narzekam, owszem zdarzają się lagi, ale to rzadko. Za prędkość 250/25 Mbps płace jakieś 80 zł około? A jak Ci się uda dorwać w fajnej i niedrogiej ofercie światłowód to bierz bez zastanowienia. Zdecydowanie stabilniejsza prędkość neta niż po kablach koncentrycznych, mniej zakłóceń i stabilniejsze pingi. Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rey Napisano 25 Stycznia 2019 Autor #523939 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Ktoś inny sie wypowie na temat swojego internetu ? Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rey Napisano 11 Czerwca 2019 Autor #527802 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 Umowa na internet kończy się w sierpniu i mam problem skąd wziąć internet. Jeden problem jest taki, iż nie jestem pełnoletni, nie pracuję, więc nie mam (jakby to ująć) stałego dochodu, a rodzice wątpię, żeby się zgodzili opłacać internet za ponad 50 zł. Drugi problem jest taki, że mieszkam na wsi i mam dość daleko do dużych miast, więc wszystkie światłowody, rzadkie sieci, firmy odpadają. Pozostają mi chyba te najbardziej popularne z najlepszym zasięgiem, ale nie szybkością :P Obecnie mam internet z Plusa i jest mocno słaby. Główny pakiet do wykorzystania to 70 GB, a gdy go wykorzystam jest obniżana prędkość do max 1 Mb/s. Jeszcze przed wykorzystaniem pakietu ma problemy z załadowaniem filmu na youtube w 1080p lub 720p gdy ktoś inny korzysta z WIFI -.- Ponad 2 lata temu mieliśmy internet z Orange i jak dobrze pamiętam, był bardzo podobny do tego z Plusa. Znalazłem oferte od T-Mobile https://www.t-mobile.pl/pl/internet-domowy-tmobile?id_wydawcy=1838465&gclid=Cj0KCQjw3PLnBRCpARIsAKaUbgs7hfXbcQHudrDYIN4NiEgFN6SbPyC7_6lrhHh2b3nHyf_Fg5176oEaAnJqEALw_wcB&gclsrc=aw.ds To jest tylko takie wstępne myślenie. Po prostu wszystko przeglądam. Ktoś poleca lub odradza? Czy może warto zadzwonić i popytać się o szczegóły? Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi