Madziaa<3 Napisano 10 Marca 2019 Dziewczyna #525343 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Preferujesz napoje w puszce, kartonie, butelce plastikowej czy szklanej? Regulamin oraz zasady zabawy znajdziesz tutaj. Mumin. dodał reakcję 1 Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moderator Mumin. Napisano 10 Marca 2019 Donator UB Team #525345 Moderator Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Dla mnie to bez znaczenia, które tańsze to biorę :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zjarany Zgr3deK Napisano 10 Marca 2019 #525348 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 To zależy od smaku,dobry smak to się wypije we wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tojalolek Napisano 10 Marca 2019 #525352 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Ogólnie powinniśmy pić ze szklanych butelek. Najlepsze tworzywo dla naszego zdrowia. Lecz wszędzie jest ten pieprzony plastik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rey Napisano 10 Marca 2019 Użytkownik #525354 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Najczęściej pije z kartonu albo butelki plastikowej ale sam nie wiem, które są dla mnie najlepsze (pod wzgledem smaku, jakości ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bott* Napisano 10 Marca 2019 #525356 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 1 godzinę temu, Tojalolek napisał: Ogólnie powinniśmy pić ze szklanych butelek. Najlepsze tworzywo dla naszego zdrowia. Lecz wszędzie jest ten pieprzony plastik Zgadzam się z tym, jednakże.. Pomijając uzasadnione koszty większości producentów i ich przychylność do plastiku (szkło=wyższe koszty produkcji=wyższe ceny); plastik ma więcej korzyści (poza rzecz jasna zdrowotnymi, które należy przypisać szkłu): - waży mniej (nie wyobrażam sobie żeby i tak ciężkie plecaki/torby/bagaże dociążać szkłem) - mniejsze ryzyko strat (szkło się tłucze, zarówno w magazynie co i w transporcie, sklepie i u nas w domu) - zużytą butelkę po napoju powinno się zgniatać, przez co zaoszczędzamy miejsce w śmietniku (jeżeli ktoś w domu pije dużo np. wody to wie o co chodzi) Na pewno więcej powodów dlaczego plastik wypiera szkło na rynku napojów, ale już dość moich wykładów ;) Jestem za szkłem, ale plastik to zło konieczne ¯\_(ツ)_/¯ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madziaa<3 Napisano 10 Marca 2019 Dziewczyna Autor #525357 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Szkło, ewentualnie plastik, nigdy karton Mumin. dodał reakcję 1 Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryyluu_ Napisano 10 Marca 2019 #525386 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Z kartonu nigdy nie piję, na co dzień piję colę z butelki plastikowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mroźny Napisano 10 Marca 2019 #525387 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Jeśli chodzi o wygodę to preferuję butelki plastikowe - wiadomo. Jeśli miałbym wybierać czysto przez pryzmat zdrowia to wybierałbym szkło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi