najslabszy` Napisano 14 Marca 2019 #525473 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Twój nick podczas grania (Jeżeli ban jest na innym nicku również go podaj.): najslabszy` Godzina, data zdarzenia: 14.03.2019 - 18:54:27 Mapa: 3d_aim_train_b Opis zdarzenia: admin dostał kilka hs'ów i ban za aliasy... to zwykły bind (popularny) i jeszcze wlepił mi za to bana na 24h STEAM_ID / IP: STEAM_0:1:53025143 czekam na ub i upomnienie adminahttp://mhpoch.hekko24.pl/aquax_banspoch2/ban_list.php?bid=601 po 15k taki ban Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GandalfBialy Napisano 14 Marca 2019 #525476 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 @najslabszy` wstaw swoje demo na zippyshare.com, znajdziesz je pod nazwą pochylniademo.dem @Hromatic prosimy o wyjaśnienie sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
najslabszy` Napisano 14 Marca 2019 Autor #525477 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 @GandalfSzary nie mam nic takiego z dzisiaj jedyny plik, który wyszukało jest z lipca jeśli to Wam w czymś pomoże (tam też korzystam z rolki) to zapraszam: pochylniademo.dem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hromatic Napisano 15 Marca 2019 #525485 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Dema nie ma bo usunąłeś. Dziwne że każdemu nagrywa POVa a tobie nie. A poza tym na ładnie było widać że to nie tylko rolka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
najslabszy` Napisano 15 Marca 2019 Autor #525487 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 @Hromatic @GandalfSzary @Madziaa<3 @aquax @VisTeR.' Nie mów co zrobiłem jasnowidzu, nie gram na żadnych wspomagaczach. Widocznie Wasz plugin nie nadpisuje nowych demek jeśli już jedno od Was mam (dwóch o tej samej nazwie nie można mieć), ale to nie mój problem. Rozpisuj demko i poćwicz wskazujący palec aby wyrabiał z LPM na rolkę. Natomiast za niekompetencje ze strony admina oraz nadużycie uprawnień oczekuję, że otrzyma warna aby przemyślał co robi: 1. nie ma nic o banach za aliasy, a tym bardziej za bindyCzasy banów: 1. Czitowanie (aimbot, speedhack): ban na zawsze.2. Wchodzenie na server z aktywnym banem: ban na zawsze3. Puszczanie muzyki na serwerze: kick lub ban od 15 min do 4h4. CELOWE reklamowanie innych serwerów niż Pochylnia.pl: 1x ostrzeżenie, za drugim razem ban 1 dzień - 1 tydzień5. Duży ping: kick lub ban od 5min do 4h6. Obrażanie admina: ban do 24h z wcześniejszym ostrzeżeniem7. Pisanie na say o cheaterach: ban do 4h z wcześniejszym ostrzeżeniem8. Lamienie: kick lub ban od 5min do 1h9. Obrażanie innych graczy: ban od 5min do 24h z wcześniejszym ostrzeżeniem10. Podszywanie się: kick lub ban od 5min do 24h (w skrajnych przypadkach grozi nawet ban permanentny).11. Przeszkadzanie w grze innym graczom (blokowanie, ciągłe rzucanie fleszy pod nogi swojego teamu): kick lub ban od 15 min do 24h z wcześniejszym ostrzeżeniem12. Nadużywanie mikrofonu: kick lub ban od 5min do 24h13. Zajmowanie slota na spect (serwer musi być pełny): kick14. Zabijanie zakładników: kick lub ban od 5min do 1h15. Nie wykonywanie celów mapy: kick lub ban do 1h z wcześniejszym ostrzeżeniem16. Wykorzystywanie bugów mapy/serwera: ban od 5min do 24h17. Spam granatami: kick lub ban od 5min do 4h18. Omijanie cenzury (jeśli takowa jest na danym serwerze): ban 4h Regulamin serwerów Pochylnia.pl §1. Zabrania się obrażania innych graczy, administratorów serwera, ich rodziców w jakiejkolwiek formie. §2. Zabrania się wchodzenia na tekstury. §3. Można podkładać "cichą pakę".§4. Dopuszcza się podkładania bomby/upuszczania flagi w niedostępne miejsca jeśli każdy może ją rozbroić/podnieść.§5. Zabrania się wykorzystywania bugów mapy oraz bugów serwera.§6. Admin ma zawsze racje. Jeśli uważasz, że jej nie ma, napisz na forum skargę popartą dowodami w postaci screenów, demek, uprzednio czytając uważnie ten regulamin jak i regulamin administratora i forum.§7. Na serwerze zabrania się oszukiwania (cheatowania).§8. Muzykę na serwerze puszczamy TYLKO jeśli administratorzy się na to zgodzą i nie przeszkadza to innym graczom znajdującym się na serwerze.§9. Nadużywanie mikrofonu będzie karane gagami, czyli wykluczeniem graczy z rozmowy głosowej i pisemnej.§10. Gracze nie będący po mutacji, proszeni są o zmniejszenie wydawanych dźwięków przez mikrofon do MINIMUM. W razie zbytnego nadużywania mikrofonu lecą gagi, a następnie bany (w przypadku zrobienia reconnecta specjalnie by się go pozbyć).§11. Prowadzenie dyskusji na serwerze na czacie tekstowym o rzeczach nielegalnych w Polsce - np. produkcja narkotyków, czy zachęcanie młodszych uczestników do spróbowania alkoholu, papierosów czy środków odurzających jest w skrajnych przypadkach karane banem permanentnym po uprzednim ostrzeżeniu przez admina.§12. Zakaz reklamowania innych serwerów.§13. Zakaz posiadania nicku obrażającego nas, naszą społeczność, lub nasz serwer.§14. Ani gracz, ani administrator nie ma prawa nikogo straszyć banem, gdy gracz NIE łamie regulaminu. Sytuacje grożenia graczowi banem zostaną wykryte a admin ukarany utratą stanowiska.§15. Podszywanie się pod innego gracza grozi banem. W skrajnych przypadkach grozi ban permanentny.§16. Zakaz wyzywania graczy od oszustów, bez pewnych dowodów.§17. Dema oszustów zostają rozpatrzone w maksymalnie 4 dni.§18. Podpuszczanie graczy do łamania regulaminu, ogólnie przyjętych zasad jest karane banem.§19. Dyskryminowanie innych graczy ze względu na: płeć, wiarę, rasę, kulturę jest karane banem PERMANENTNYM.§20. Gracze mają obowiązek na bieżąco znać regulamin, oraz w razie możliwości - administratorzy powinni informować o istotnych zmianach innych graczy.§21. Jeśli ktoś podejrzewa kogoś o wspomagacze, ma obowiązek nakręcić min. 5-rundowe demko z Jego udziałem i wrzucić na forum. W innym wypadku, gdy oskarży bezpodstawnie o cheaty a nie posiada dema, w przypadku złożenia skargi przez osobę poszkodowaną, oskarżający może spotkać się z karą, w przypadku nie posiadania dema.§22. Zakaz używania modeli scouta/AWP posiadających celownik oraz używania innych modelów graczy niż standardowe. Za grę z wymienionymi modelami grozi tygodniowy ban, a następnie permanentny.§23. Zakaz gry na grafice Software NA WSZYSTKICH serwerach Pochylnia.pl§24. Za zbyt długie przesiadywanie na serwerze jako obserwator grozi wyrzucenie z serwera bądź nawet ban.§25. Na serwerze można przeklinać ale nie obrażać innych graczy, ich rodziców, wiary, poglądów itp.§26. Gracz, który zostanie słusznie zbanowany nie może ubiegać się o zwrot pieniędzy za kupione dodatki na serwerze.§27. Gra na tzw. "aktywnym banie" skutkuje banami na Neostradę, host, config itp. Nie można ubiegać się o unbana po takim zdarzeniu.§28. Po wstawieniu Screenshotów gracz musi zaczekać aż uprawniona osoba go odbanuje. Jeżeli zostanie przyłapany przez admina lub gracza na grze bez unbana skutkuje to tym samym, co w pkt. 26.§29. Bany za używanie wspomagaczy na portalu azereus.pl, w lidze ESL oraz dane przez VAC są równoznaczne z banem na wszystkich serwerach Pochylnia.pl§30. W przypadku otrzymania permanentnego bana za używanie niedozwolonych wspomagaczy lub w przypadku działania na szkodę serwera lub sieci Pochylnia.pl, ban obowiązuje osobę, na którą został on nadany. W przypadku zmiany konta (czyt. identyfikatora SteamID), ban nadal obowiązuje i zabrania się gry na serwerach Pochylnia.pl. Wszystkie wykryte przypadki będą skutkowały natychmiastowym permanentnym banem na aktualnie używany SteamID.§31. Zakazuje się podpowiadania przez komunikatory głosowe typu skype, ts3 itp. podczas gry na publicznych serwerach naszej sieci. Wykryte przypadki będą karane banem na tydzień!§32. Zakazuje się pisać na "say" oraz mówić przez mikrofon o graczach łamiących regulamin! W takim wypadku należy skontaktować się z adminem w grze za pomocą "say_team @" lub napisać skargę na forum.§33. Administracja nie odpowiada za dzielenie łącza przez kilku użytkowników (stały adres IP) i narzucenie się IP. W przypadku otrzymania bana przez 1 z osób, które użytkują dany adres IP karze podlegają wszyscy użytkownicy danego łącza. Regulamin obowiązuje na wszystkich serwerach Counter Strike 1.6 sieci Pochylnia.pl. 2. regulamin jest mu obcy Zanim zrobisz cokolwiek: §1. Otrzymując stanowisko administratora, otrzymujesz także w pewnym stopniu władzę na serwerze. Pamiętaj, że nadużywanie władzy jest szkodliwe dla zdrowia. §2. Normalnym jest to, że reprezentując Pochylnia.pl nie powinieneś działać na jego szkodę, chyba, że od początku miałeś taki zamiar. W takim wypadku osoba, która przyznała Ci admina nie poznała się na Tobie do końca i zamiast bana dała Ci to stanowisko. §3. Wszystko, co robisz jako admin powinno mieć swój powód. Dla zabawy to możesz sobie wyłączyć komputer i wyjść na dwór lub pole (jak kto woli). §7. Robiąc demko graczowi musisz się upewnić, że zostało ono zapisane. Liczymy, że wiesz przynajmniej jak się je nagrywa. Jeśli nie to komenda "record" będzie pomocna w tej sprawie. §9. Przed daniem bana permanentnego (oprócz screenshotów) admin musi nagrać demko (w razie braku HLTV), ukazujące słuszność bana. Jeśli na serwerze obecny jest Recorder HLTV to możesz spać spokojnie. §10. Używamy standardowych powodów banów. Własny powód wpisujemy, jeśli wykroczenie, które popełnił gracz nie odpowiada żadnemu z powodów standardowych. 3. Gdyby napisał, że mam nie grać na rolce to zapytałbym o powód, ponieważ regulamin tego nie zabrania. Nie otrzymałem upomnienia (mimo, że i to byłoby nie na miejscu, brak znajomości regulaminu), nie otrzymałem kicka, nawet bana na 5min, tylko ban na 24h za jego urojenia... Skoro admin nie potrafi pełnić swojej funkcji to przyda się mu czas na ochłonięcie i nie wciskanie własnych zasad na siłę, a zapoznanie z regulaminem do którego powinien się stosować lub zrezygnować z "posady". 4. Pomijam, że UB powinienem dostać z miejsca skoro regulamin nie przewiduję jakiegokolwiek bana za coś co admin sobie ubzdurał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GandalfBialy Napisano 15 Marca 2019 #525488 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 1 godzinę temu, Hromatic napisał: A poza tym na ładnie było widać że to nie tylko rolka ;) Zamiast pierdzielić zbędne frazesy, weź lepiej przedstaw dowody, na podstawie których nadałeś bana. Takie zdanie jak to powyżej praktycznie nic nie wnosi do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
najslabszy` Napisano 15 Marca 2019 Autor #525489 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 1 godzinę temu, GandalfSzary napisał: Zamiast pierdzielić zbędne frazesy, weź lepiej przedstaw dowody, na podstawie których nadałeś bana. Takie zdanie jak to powyżej praktycznie nic nie wnosi do tematu. Jaki dowód znajdzie? Dla niego to nie rolka... UB powinno być z miejsca, zbanował za coś czego nawet nie macie w regulaminie i taryfikatorze kar (na śmieszny okres, aż 24h), a wychodzi na to że ban zaraz sam się skończy i pewnie na tym się zakończy, więc wnioskuję o ukaranie admina adekwatnie do jego postawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hromatic Napisano 15 Marca 2019 #525491 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Chciałem zobaczyć czy ma skrypt na ducka bo ze specta było dla mnie za szybkie to duckowanie. Z HLTV ciężko to dostrzec, dlatego bez POVa nie jestem w stanie potwierdzić czy używa skryptu. Tak samo banowane tu były skrypty na SGSy. Dziwne, że tobie @najslabszy` jakimś trafem demko się nie nagrywało a wszyscy którzy tu pisali odwołania mieli POVy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
najslabszy` Napisano 15 Marca 2019 Autor #525492 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 @Hromatic skoro widziałeś niesamowicie szybkiego ducka to rozpisuj demko, a później odstaw to co bierzesz. Czy ja gram na SGS'ach? Nie i nigdy nie grałem, mam zwykłego binda, a za to nie ma banów PRZECZYTAJ REGULAMIN, a nie wymyślasz własne powody i śmieszne 24h... Czytanie ze zrozumieniem jest u Ciebie na dość niskim poziomie z tego co widzę, napisałem już raz co może być tego powodem i nie insynuuj, że coś usunąłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommy Angelo Napisano 15 Marca 2019 #525515 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 za ciągłe klatki powinieneś dostać banicje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L@M@NeR Napisano 15 Marca 2019 #525517 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Ban minął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L@M@NeR Napisano 15 Marca 2019 #525518 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Zostałeś odbanowany przez administrację Pochylnia.pl! Temat został zamknięty przez moderatora. Jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją zaraportuj ten post. Pozdrawiamy, Administracja Pochylnia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi