Skocz do zawartości

403# Pytanie Dnia!

Madziaa<3

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

No powiem szczerze, że to troche trudny temat i można by dużo pisać, ale moje zdanie jest następujące: Małżeństwo bez miłości to już nie jest małżeństwo, ale jak dla mnie lepsze jest to, że dziecko ma dwojga rodziców pod jednym dachem, a nie spotyka sie raz na jakiś czas. Co innego jak są codziennie kłótnie itp

Jest to dosyć ciężki temat. Moim zdaniem są tu plusy dodatnie oraz plusy ujemne. WIĘKSZOŚCI rodzicom (specjalnie zaznaczyłem WIĘKSZOŚCI a nie WSZYSTKIM z tego względu, że mogę to zrobić niestety podając się o własne doświadczenia) bardzo zależy na tym, aby dzieci wychowywały się w normalnej rodzinie bez żadnych patologicznych dysfunkcji. W skrócie: żeby miały normalny kontakt z matką oraz ojcem. O ile taki obraz rodziny na pierwszy rzut oka może być zupełnie normalny z perspektywy np. ludzi z zewnątrz, o tyle sami wiecie jak to wszystko funkcjonować będzie w domu, czyli od wewnątrz. Dzieciaki prędzej czy później zauważą, że jest coś nie tak i koniec końców będzie to mogło rzutować na ich psychikę a uwierzcie mi - nie ma chyba nic gorszego niż przykre doświadczenia z dzieciństwa.

@Madziaa<3 Danke :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...