Madziaa<3 Napisano 18 Maja 2019 Dziewczyna #527277 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Maja 2019 Czy posiadanie broni palnej, według Ciebie, powinno być legalne? Regulamin oraz zasady zabawy znajdziesz tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mroźny Napisano 18 Maja 2019 #527278 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Maja 2019 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponczeg :3 Napisano 18 Maja 2019 Premium #527279 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Maja 2019 Może nie do końca, lecz pozwolenie łatwiejsze do zdobycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moderator Mumin. Napisano 19 Maja 2019 Donator UB Team #527280 Moderator Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Nie do końca, ludzie którzy ubiegaliby się o broń, musieliby się zbadać pod względem psychologicznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rey Napisano 19 Maja 2019 Użytkownik #527281 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 Kiedyś się nad tym zastanawiałem i wywnioskowałem, że... sam nie wiem. Chyba każdy z nas chciałby mieć broń w domu dla bezpieczeństwa, ale nie można zapominać, że wtedy też każdy złodziej by ją posiadał. Według mnie, byłoby więcej napadów itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GandalfBialy Napisano 19 Maja 2019 #527282 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 10 minut temu, Reyuś napisał: Kiedyś się nad tym zastanawiałem i wywnioskowałem, że... sam nie wiem. Chyba każdy z nas chciałby mieć broń w domu dla bezpieczeństwa, ale nie można zapominać, że wtedy też każdy złodziej by ją posiadał. Według mnie, byłoby więcej napadów itp Jak dla mnie bzdura. Szwajcaria ma powszechny dostęp do broni (widziałem zdjęcia nastolatek z karabinami szturmowymi) i jakoś tam się nie słyszy o rosnącym odsetku przestępstw z bronią palną. W USA jest podobnie, z tym, że problem spraw kryminalnych dotyczących użycia broni dotyczy głównie tych, gdzie zdobyta została ona z nielegalnych źródeł (czarny rynek, dark web itp.). Ja jestem za powszechnym dostępem, ale pod warunkiem badań psychiatrycznych ubiegającego się o pozwolenie na broń oraz rzetelnej edukacji jak ją przechowywać (w szczególności by zabezpieczyć ją przed nieautoryzowanym dostępem przez dzieci), konserwować i w jakich sytuacjach jej używać. Ponczeg :v dodał reakcję 1 Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi