Madziaa<3 Napisano 20 Grudnia 2019 Dziewczyna #533915 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 Dlaczego, Twoim zdaniem, coraz więcej ludzi popada w depresję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madziaa<3 Napisano 20 Grudnia 2019 Dziewczyna Autor #533916 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 Bo poznają taką rudą, fałszywą kurwę jak @SpeedziK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rey Napisano 21 Grudnia 2019 Użytkownik #533917 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 Coraz większe kompleksy spowodowane tym, że "ona ma, ja nie mam", problemy z zaakceptowaniem siebie, otaczanie się "fajnymi ludźmi", zamiast "normalnymi odpowiednimi ludźmi". I może niekoniecznie powoduje depresję, ale na pewno ją poszerza i pogłębia - alkohol i narkotyki - uśmierzają depresję na chwilę, a później to wszystko wraca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczwany Lis Napisano 21 Grudnia 2019 #533918 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 Myślę, że zwiększa się świadomość wśród ludzi- więcej osób rozpoznaje u siebie depresję i postanawia się leczyć ale wiadomo, to nie jedyny powód zwiększenia się liczby zachorowań. Żyjemy w wyidealizowanym świecie stworzonym przez social media, w ciągłym pośpiechu, dążymy do tego by mieć jak najwięcej, by pokazać jak to super się nie mamy, podłączeni do sieci 24h na dobę bez możliwości ucieczki lub zwolnienia tempa. Życie w ciągłym stresie prowadzi do zaburzeń snu, bólu mięśni i negatywnego myślenia o sobie, o świecie, o życiu. To wszystko może (ale nie musi) prowadzić do depresji. Często chwilowy smutek jest mylony z depresją i ludzie diagnozują się sami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Grudnia 2019 #533921 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 jedno pytanie a tak wiele poważnych odpowiedzi oprócz Madzi, nie wydaje mi się że coraz więcej osób popada w depresje, raczej statystyka jest taka sama bo ludzie zawsze byli kurwami, a teraz mamy media gdzie to się szerzy, ale gdyby internet działał wcześniej to takie samo pytanie mogło paść lata temu. A więc to jest to samo, głupio złożone pytanie bo można było by ładnie sobie pogadać na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi