Madzia1997 3 Posted February 6 Report Share Posted February 6 Hejka... Mam pewien problem, a dokładnie chodzi o grę na steam... Chodzi głównie o to, że ciężko gra mi się w cs na steam, mam ogólnie bardzo mało fps i nie mogę ich zwiększyć bo tylko 60, do tego duże lagi i opóźnienia na celowniku, np. celuje w przeciwnika i w niego nie trafiam bo przez lagi on już dawno jest w innym miejscu a u mnie przeskakuje dopiero z dużym opóźnieniem. Jest jakiś sposób żeby to naprawić i gra chodziła płynnie... Zmniejszenie grafiki nie pomaga, laptopa już mam wyczyszczonego z niepotrzebnych aplikacji by nic nie wadziło. I nic nie daje rezultatu, gdzie na no steam gra wygląda dużo lepiej, chodzi w miarę płynnie, nie ma takich opóźnień na celowniku i fps są większe bo do 100 fps. Link to post Share on other sites
5th Horseman 0 Posted February 6 Report Share Posted February 6 Może reinstall? Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze... W przypadku CS dużo czasu to nie zajmie, a pomóc może choć nie musi Link to post Share on other sites
Mumin. 288 Posted February 6 Report Share Posted February 6 Jak masz włączone Vertical Sync w ustawieniach video to sobie to wyłącz, może coś pomoże. Link to post Share on other sites
Super Admin Madziaa<3 708 Posted February 6 Super Admin Report Share Posted February 6 Ogólnie to steam zasysa jeżeli chodzi o gry. Polecam grać na statusie niewidocznym. Mi na starszym, słabszym komputerze to lekko pomogło choć rewelacji nie było. Mumin. 1 Link to post Share on other sites
Madzia1997 3 Posted February 6 Author Report Share Posted February 6 Zrobiłam reinstall gry, zmieniłam ustawienia video i nawet ustawiłam status niewidoczny, ale nic to nie zmieniło... Chyba nic na to nie poradzę, poprostu słabszy komputer... Ale dzięki wam wszystkim za pomoc 😄 Link to post Share on other sites
Haq sebaa 1 Posted February 6 Report Share Posted February 6 Ogólnie w NVIDI synchronizajce pionową wyłączyć w ustawieniach. Też może coś dać. Link to post Share on other sites
Mumin. 288 Posted February 7 Report Share Posted February 7 m_customaccel "0" m_customaccel_exponent "1" m_customaccel_max "0" m_customaccel_scale "0.04" m_filter "1" m_forward "1" m_mousethread_sleep "10" m_pitch "0.022" m_rawinput "1" m_side "0.8" m_yaw "0.022 wklej to w swój cfg, jak nie będzie działać dalej to napisz na pw. Link to post Share on other sites
Penetrator. 3 Posted February 7 Report Share Posted February 7 HARD CFG SETTINGS // FPS Tweaks cl_himodels 0 gl_keeptjunctions 0 gl_clear 0 gl_cull 1 gl_dither 1 gl_lightholes 0 gl_palette_tex 1 gl_spriteblend 1 gl_ztrick 1 r_detailtextures 0 r_detailtexturessupported 0 r_mirroralpha 0 r_mmx 1 violence_ablood 0 violence_hblood 0 violence_agibs 0 violence_hgibs 0 precache 1 fs_lazy_precache 1 cl_dynamiclights 0 cl_shadows 0 cl_minmodels 1 s_a3d 0 s_eax 0 s_reverb 0 voice_dsound 1 gl_texturemode GL_NEAREST_MIPMAP_NEAREST gl_round_down 4 gl_picmip 2 gl_playermip 2 gl_max_size 64 fastsprites 1 d_spriteskip 2 ati_npatch 0 ati_subdiv 0 cl_identiconmode 1 cl_particlefx 0 cl_weather 0 cd_fps 1 cl_corpsestay 1 hpk_maxsize "1" max_wallpuffs "1" max_rubble "1" max_shells "1" max_smokepuffs "1" do userconfig.cfg gl_ansio "0" gl_vsync "0" // z update z 2013r. synch pionowa i pozioma. dl_max "48" //ograniczenie przepustowości sprayów rate "30000" do config.cfg ,jeśli chcesz dalej iść to prosze o priv warto też zapisać oba pliki jak /tylko do odczytu' , uniemożliwi to nadpis gównianym serwerom na które można trafić , wartości. Nie stosuj zbędnych deinstalacji bo to nie pomaga w niczym Cytat celuje w przeciwnika i w niego nie trafiam bo przez lagi on już dawno jest w innym miejscu a u mnie przeskakuje dopiero z dużym opóźnieniem SPadki fps zauważasz podczas rzutu granatów , HE lub SMOKE? Albo drastyczne spadki w sytuacji obrotu myszką? Wyklaruj to Link to post Share on other sites
Madzia1997 3 Posted February 10 Author Report Share Posted February 10 Problem rozwiązany... Można zamknąć temat. Dziękuję wszystkim za pomoc 🙂 Link to post Share on other sites
Super Admin GandalfBialy 284 Posted February 10 Super Admin Report Share Posted February 10 Następnym razem jak uda Ci się rozwiązać napotkany problem, to opisz sposób w jaki to zrobiłaś. Tymczasem zamek na życzenie autorki. Link to post Share on other sites
Super Admin GandalfBialy 284 Posted February 10 Super Admin Report Share Posted February 10 Temat został zamknięty przez moderatora. Jeśli nie zgadzasz się z tą decyzja zaraportuj ten post. Pozdrawiamy, Ekipa Pochylnia.pl Link to post Share on other sites
Recommended Posts