Skocz do zawartości

Propozycje GXP#Poch

Rekomendowane odpowiedzi

• Opiekun ONLY DD2 / AIM HS
  • Multi Admin
  • UB Team
15 godzin temu, Mumin. napisał:

/spec by szło w końcu naprawić + ciągle kicki przy zmianie mapy za burst fload

Tłumaczyłem CI jak to działa a ty non stop tylko o tym jakby Ci się cofało w głowie, na dniach pomyśle nad tym 

Kicki poprawione, ciężko również było zgłosić błąd z konsoli który wyskakiwał każdemu

Mam dwie konkretne propozycje:

1. Kompletne przemodelowanie systemu głosowania na mapy. Mam na myśli to, żeby był on zależny od ilości zajętych slotów (gracze plus boty), a nie od pory dnia, żeby nie było sytuacji, że pojawiają się małe mapy typu circa, lab, strelbak czy wiocha (która moim zdaniem powinna być wyjebana stąd w pizdu), gdzie na serwerze jest zajęte 22 i więcej z 26 dostępnych miejsc.

2. Gruntowny update spawnpointów na wszystkich mapach, do czego zaliczam:

- Wyeliminowanie zbugowanych respów, gdzie gracz blokuje się w teksturach i nie może się ruszyć z miejsca (wykryte na mapie smaan i strelbak, po jednym na każdej).

- Duże mapy powinny mieć tzw. safe spoty, mam na myśli miejsca, gdzie gracz nie jest z miejsca narażony na ogień krzyżowy z 2-3 i więcej stron.

- Zwiększenie losowości spawnów, często a gęsto jest sytuacja, że gracz odradza się 3-4 razy na tym samym spawnpoincie. 

- Poprawa ustawienia gracza na respie, żeby miał widok na otoczenie, a nie patrzył się w ścianę.

Edytowane przez GandalfBialy

• Opiekun ONLY DD2 / AIM HS
  • Multi Admin
  • UB Team
3 godziny temu, GandalfBialy napisał:

1. Kompletne przemodelowanie systemu głosowania na mapy. Mam na myśli to, żeby był on zależny od ilości zajętych slotów (gracze plus boty), a nie od pory dnia, żeby nie było sytuacji, że pojawiają się małe mapy typu circa, lab, strelbak czy wiocha (która moim zdaniem powinna być wyjebana stąd w pizdu), gdzie na serwerze jest zajęte 22 i więcej z 26 dostępnych miejsc.

Były mapy dodane do vote w zależności od ilości graczy, ale został to zmienione przez góre więc na razie zostaje tak jak jest. 

3 godziny temu, GandalfBialy napisał:

2. Gruntowny update spawnpointów na wszystkich mapach, do czego zaliczam:

- Duże mapy powinny mieć tzw. safe spoty, mam na myśli miejsca, gdzie gracz nie jest z miejsca narażony na ogień krzyżowy z 2-3 i więcej stron.

- Zwiększenie losowości spawnów, często a gęsto jest sytuacja, że gracz odradza się 3-4 razy na tym samym spawnpoincie. 

- Poprawa ustawienia gracza na respie, żeby miał widok na otoczenie, a nie patrzył się w ścianę.

Duże mapy nie są grane, moim zdaniem większość map de_ i cs_ powinny zostać zamienione na gg_ i fy_ , jeżeli chcesz zmiany takowej to potrzebne są nowe mapy z skrzynkami przed sobą a nie drabinami i schodami i otwartą przestrzenią. 

Losowość spawnów i ustawienia graczy ustawia się za jednym razem, ale do tego pasowało by jak to wyżej wspomniałem nowe wersje map, i fajnie jakbyś je poszukał bo spawny to jest mord a nie przyjemność