Stary Grzyb Napisano 4 Lutego 2017 #485043 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Mam poważne Panie, bo zacząłem już nabierać masę (mam już 89kg) ile muszę jej nabrać żeby zacząć potem rzeźbić? Tak do ilu musiałbym dobić...? Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaudo4 Napisano 4 Lutego 2017 #485070 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 do tony. hehe Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary Grzyb Napisano 4 Lutego 2017 Autor #485084 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 (edytowane) A idz Ty trollu leśny, ja poważnie pytałem. Może wypowie się jakiś koks, a nie Klaudiusz z wagi piórkowej. Edytowane 4 Lutego 2017 przez Stary Grzyb Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaudo4 Napisano 5 Lutego 2017 #485265 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 ja piórkowej . 95 kg. proszę cię Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary Grzyb Napisano 5 Lutego 2017 Autor #485295 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 O to koks jednak, przy wzroście 163 Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MafiOozo Napisano 5 Lutego 2017 #485304 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Zależy Grzybie ile masz wzrostu ;) Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baobabek Napisano 5 Lutego 2017 #485320 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 To zalezy od wielu czynnikow... Po pierwsze to foto trzeba zobaczyc zeby cokolwiek mozna bylo powiedziec. Podaj wzrost , wagę... Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary Grzyb Napisano 5 Lutego 2017 Autor #485321 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Waga 89kg, wzrost 198 Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baobabek Napisano 5 Lutego 2017 #485322 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Ciężko powiedziec bez zdjęcia . A z tluszczem jak stoisz? Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary Grzyb Napisano 5 Lutego 2017 Autor #485324 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Mam trochę w schowku, do czego on? Smarować bajcepsy trzeba? Można masłem? Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baobabek Napisano 6 Lutego 2017 #485342 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 ja nie wytrzymiem , wychodze. Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aragorn Napisano 6 Lutego 2017 #485343 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 @Stary Grzyb xD Chyba znowu będę częściej gościł na 601 To zależy co chcesz wyrzeźbić. Jeżeli ma to być Adonis, to myślę, że możesz zaczynać. Jednak jak chcesz wyrzeźbić coś większego, to niestety musisz dalej zbierać. Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MafiOozo Napisano 6 Lutego 2017 #485399 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Słuchaj, ewidentnie masz niedowagę. Jeśli chcesz cos konkretniejszego to tak jak napisał Aragorn, trzeba się natłuścić jeszcze ale zwykły zarys postawy atlety da radę zrobić już teraz ;) Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary Grzyb Napisano 6 Lutego 2017 Autor #485467 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Więc masłem co Ci Panie poradzę, wszystko co spożywać mam okazję spałam na rowerze, do tego te kajaki 2 razy w miesiącu, w zimę trochę mniej tak z raz to jest okazja trochę przybrać xD Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baobabek Napisano 6 Lutego 2017 #485502 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 masa!!! Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary Grzyb Napisano 6 Lutego 2017 Autor #485503 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Ale ile tej masy i z czego? Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aragorn Napisano 6 Lutego 2017 #485507 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Teraz na topie jest biomasa, aby było proekologiczne. Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary Grzyb Napisano 11 Lutego 2017 Autor #486268 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Ale Oposie szczegóły, może jako światły użytkownik forum i znawca tematu możesz sprecyzować. Czym powinienem się wypchać? Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Lutego 2017 #486879 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Przede wszystkim to dużo białka i tłuszczu zdrowego:) Kurczak-pierś z kurczaka do tego ryż z warzywami,najlepiej świerzymi. Ryby-typu łosoś,tuńczyk ,szproty,śledz,makrela,te takiej bardzij tłuściejsze:P nie tylko na masę,ale i na zdrowie wyjdzie,są mega pożywne. Jajka w każdej postaci-omlet,jajecznica,gotowane,surowe. Ryż,makaron,ziemniaki tak mniej,ale zdrowe na odkwaszenie organizmu. W sumie to ważne jest jak jesz,ale ważniejsza jest systematyczność,oraz ilości,które spożywasz i które możesz spalić! Każdy organizm jest indywidualny i to co jednemu pójdzie w "bioderka" inny spali nawet nie wiadomo kiedy. Jeśli chciałbyś się tym zająć bardziej profesjonalnie to radziłbym zasięgnąć porady diedetyka połączonego z trenerem,bo oni mają wiedzą dużo większą,a co ważniejsze ustalą wszystko pod Ciebie:) Natomiast jeśli chciałbyś sam w domowy sposób przyswoić sobię masę i samemu budować rzeźbę to zacznij od regularnego częstego jedzenia:) pięć,sześć posiłków dziennie,tylko żeby się nie futrować nie wiadomo jak,bo to totalnie nie zdrowe,z rozsądkiem:) Musisz zwracać uwagę na to co Twój organizm przyjmuje lepiej,a na co reaguje gorzej:) W sumie ciężki temat kiedy nie zna się człowieka i jego stylu bycia,życia i możliwości:P:P:P Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qszaw321 Napisano 17 Lutego 2017 #487359 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Panie rozpisz sobie pan dzienne zapotrzebowanie na ciebie przy twoim wzroście i wadze to będzie pewnie około 180 gram białka dziennie ( węglowodany według uznania, możesz jeść mało, ale jak nie bd miał energi to jedz więcej ). Po za tym konkretne treningi, nie wiem co robisz, czy SPLIT, czy FBW, jak często, czy wspomagasz się czymś? Daj znać jak z możliwościami diety i tak dalej, podaj swoją aktywność to coś policzę, pomogę, doradzę. Przy tej wadze na tym wzroście to ty po wyrzeźbieniu bd wyglądał jak typowy siatkarz, może gorzej. Rozpisz się tu na moje pytania i pomogę ;P Chyba, że masz pieniędzy jak lodu leć do najbliższego trenera personalnego, tylko nie takiego z kursu weekendowego przez internet, tylko prawdziwego trenera z osiągnięciami i opisz mu swój problem zapłać tonę hajsu, a reszta to już siła woli i samozaparcie, pozdrawiam Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi