Madziaa<3 Napisano 29 Kwietnia 2019 Dziewczyna #526782 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 Czy ukrywanie swoich uczuć jest raczej dobre czy złe? Regulamin oraz zasady zabawy znajdziesz tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GandalfBialy Napisano 29 Kwietnia 2019 #526783 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 Nie, życie nauczyło mnie, że skrywanie, tłumienie uczuć może spowodować tylko to, że wybuchną one ze zwielokrotnioną siłą. Moim zdaniem może to prowadzić między innymi do depresji, jak i bardziej skomplikowanych schorzeń psychicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rey Napisano 30 Kwietnia 2019 Użytkownik #526785 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 Myślę, że zależy od sytuacji. Czasami ukrywanie swoich uczuć może nam pomóc, a ich ukazywanie może nam zaszkodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lambert Napisano 30 Kwietnia 2019 #526789 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 Uważam, że ukrywanie jak i tłumienie uczyć przeważnie nie prowadzą do niczego dobrego... Są sytuacje, gdy tłumienie np. Gniewu lub innego uczucia może w jakiś sposób polepszyć dana sytuację, a rozpisywać się o tym nie widzę potrzeby, także to będzie tyle ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bott* Napisano 30 Kwietnia 2019 #526792 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 Zależy to od dwóch rzeczy: 1. Od sytuacji 2. Od tego czy potrafimy sobie radzić z ukrywanymi uczuciami/emocjami (często silnymi) Pozdro dla introwertyków :P Mroźny dodał reakcję 1 Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi