Bott* Posted August 22 #560730 Report Share Posted August 22 Cześć, na wstępie krótko: - tak wiem, że już jest podobny temat na forum dotyczący map na GXP DM, który ciągnie się jak brazylijska telenowela na przestrzeni lat: https://pochylnia.pl/topic/94821-mapy/ Myślałem nad utworzeniem rankingu map na obecny moment (up24) - sytuacja jest dynamiczna i należy się do niej dostosować (chyba że ktoś lubi przeglądać archiwum sprzed dekady). Jak to powinno działać? Ranking dzieliłby mapy na 5 kategorii W każdej kategorii można wskazać do 5 map (może być mniej niż 5; w sumie maksymalnie 25 map) Każdy wyraża swoją opinię na obecny moment - bez potrzeby spamowania i komentowania czyichś wyborów Na końcu uzyskujemy informacje, które mapy dodać, których się pozbyć oraz które warto rozważyć (ostateczną decyzję np. przed resetem, podejmuje opiekun serwera; osoby wypowiadające się dają tylko feedback) Kategorie jakie wyróżniłem to: Najlepsze Sprawdzające się Ostatecznie mogą być Nie sprawdzają się Ciekawi mnie / nie grałem(-am) w nią na GXP DM / moja własna propozycja Lista map w historii serwera jaką uzyskałem: Spoiler cs_747 cs_assault_1337 cs_assault cs_backalley cs_estate cs_havana cs_italy cs_italy2 cs_siege cs_office cs_wiocha csg_inferno csg_office css_assault css_cache2x2 css_dust2 css_dust2x2 css_inferno css_mirage css_mirage2x2 css_miragewinter css_nuke_poch css_nuke_poch2x2 de_alexandra de_aztec de_aztec321 de_barcelona de_blue de_bretania2 de_c4 de_cache_GO de_cache2x2_GO de_cbble de_cbble_lethalxmas de_cpl_mill de_dust_center de_dust2_1337 de_dust2x2 de_dust4ever de_dust2002 de_dustyaztec de_eldorado de_emir de_fact de_forge de_inferno de_inferno_winter de_inferno2x2 de_kabul de_lidl de_mangadust de_mini_train2 de_mirage de_mirage2x2 de_nuke de_nuke2x2_GO de_piranesi de_prodigy de_storm de_sunny de_suriye de_survivor de_torn de_train de_train2x2_GO de_tuscan de_vertigo de_westwood de_westwood_bigxmas de_xmasdust de_zovine dm_arena_sw dm_city_battle2 dm_duzt dm_forgoten dm_origami dm_tripledust fy_iceworldx fy_mayaworldGT gg_33_bestos gg_33_chaos gg_33_circa gg_33_frisson gg_33_goodtimes gg_33_lab gg_33_urban gg_aztec gg_bat gg_dev_boxes gg_gm_smaan gg_inferno gg_inmountain_fg gg_js_cbble gg_legacy gg_legend gg_strelbak sea_dust2_forest Od razu podaję swoje wybory (także jako przykład): Najlepsze: cs_italy gg_33_circa gg_33_lab gg_strelbak Sprawdzające się: css_cache2x2 de_aztec321 de_barcelona de_dust2x2 gg_gm_smaan Ostatecznie mogą być: cs_office cs_wiocha css_mirage2x2 de_alexandra de_cpl_mill Nie sprawdzają się: cs_assault css_mirage de_cbble de_dust2002 gg_js_cbble Ciekawi mnie / nie grałem(-am) w nią na GXP DM / moja własna propozycja: de_prodigy dm_arena_sw gg_33_goodtimes Chciałbym zachęcić do wypowiadania się wszystkie osoby, które aktywnie grają na serwerze. Wyróżniam tutaj osoby z którymi często się widuję: @ BarabaszeK @ Emausik @ FazerPL @ Finrod @ Ice Scream @ Szczwany Lis @ Szczery @ yakuza15 Emausik, Szczery and Ice Scream 2 1 MultiQuote Quote Report @ Share Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ice Scream Posted August 22 #560731 Report Share Posted August 22 Uważam, że to dobry pomysł. Podpisuję się pod nim. Najlepsze : cs_italy2, de_eldorado, gg_strelbak, gg_33_lab, gg_33_circa Sprawdzające się : de_train, gg_33_chaos, gg_33_besot, de_mirage, de_inferno, de_westwood Ostatecznie mogą być : de_tuscan, de_aztec, de_kabul, cs_wiocha, gg_bat Nie sprawdzają się : css_mirage, css_inferno, gg_33_urban, gg_33_frisson, gg_js_cbble Ciekawi mnie / nie grałem(-am) w nią na GXP DM / moja własna propozycja : de_prodigy, dm_forgotten, gg_legend Bott* 1 MultiQuote Quote Report @ Share Link to comment Share on other sites More sharing options...
Opiekun ONLY DD2 / AIM HS Szczery Posted August 22 #560732 Opiekun ONLY DD2 / AIM HS Report Share Posted August 22 28 minut temu, Ice Scream napisał: Uważam, że to dobry pomysł. Podpisuję się pod nim. Bocik się postarał i chciał abyś się wypowiedział ciekawiej, a nie napisać tylko dwa zdania. Proszę o dłuższą wypowiedź o aktualnych mapach na serwerze, te mniej lubiane można by było wyrzucić w zamian dorzucić takie ala gg_dev_boxes, z licznymi skrzynkami/elementami na mapie aby się można było ukryć/zespawnić z jednej strony będąc krytym, z tym że dłuższymi mapami. Ot to wzór : Najlepsze Sprawdzające się Ostatecznie mogą być Nie sprawdzają się Ciekawi mnie / nie grałem(-am) w nią na GXP DM / moja własna propozycja //////////////////////////////////////// Najlepsze gg_33_circa gg_33_lab fy_iceworldx Sprawdzające się de_dust2002 Ostatecznie mogą być gg_33_chaos , gg_bat Nie sprawdzają się gg_gm_smaan, gg_strelbak (mała mapa) Bott* 1 MultiQuote Quote Report @ Share Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ice Scream Posted August 23 #560735 Report Share Posted August 23 13 godzin temu, Szczery napisał: Bocik się postarał i chciał abyś się wypowiedział ciekawiej, a nie napisać tylko dwa zdania. Proszę o dłuższą wypowiedź o aktualnych mapach na serwerze, te mniej lubiane można by było wyrzucić w zamian dorzucić takie ala gg_dev_boxes, z licznymi skrzynkami/elementami na mapie aby się można było ukryć/zespawnić z jednej strony będąc krytym, z tym że dłuższymi mapami. pisałem to w wordzie i myślałem, że się wkleiło. dzięki za spostrzeżenie ;) MultiQuote Quote Report @ Share Link to comment Share on other sites More sharing options...
FazerPL Posted August 23 #560736 Report Share Posted August 23 Siemka. :) Pomysł dobry z tym rankingiem. Tylko wazne zeby to zdalo egzamin i dalo by sie te zmiany wprowadzic. :) Moje propozycje Najlepsze - gg_strelbak - gg_ssman - cs_max - gg_33_lab - gg_chaos Sprawdzające się - de_dust2x2 - cs_wiocha - gg_dev_boxes - gg_33_circa - fy_iceworldx Ostatecznie mogą być - de_inferno - de_aztec - de_dust2 - cs_office - gg_bat Nie sprawdzają się - cs_italy2 - css_mirage - css_inferno - gg_33_urban - de_westwood Ciekawi mnie / nie grałem(-am) w nią na GXP DM / moja własna propozycja - gg_mario - fy_poolday - gg_legend - gg_mini_dust2 - de_dust Bott* 1 MultiQuote Quote Report @ Share Link to comment Share on other sites More sharing options...
Finrod Posted August 24 #560740 Report Share Posted August 24 Zaproponowany ranking map nie pokaże nam najlepszej informacji o mapach na serwerze, również ograniczenie do zaledwie 5 map jest dla mnie bezsensowne, ale spróbuję podjąć wyzwanie i głosowaniem obejmę jedynie mapy obecne na serwerze, a na koniec w propozycjach wymienię 5 map, które powinny zostać dodane, są najciekawsze i sprawdzały się najlepiej. Lista map udostępniona przez @ Bott* zawiera jeszcze pewne braki i parę nieścisłości (css_nuke2x2 nieobecna na liście, ale obecna na serwerze oraz de_nuke2x2_GO to ta sama mapa?), dlatego załączyłem uzupełnioną o brakujące mapy listę. Pogrubione pozycje są obecnie dostępne na serwerze z możliwością ich nominacji. Spoiler cs_747 cs_assault_1337 cs_assault cs_backalley cs_estate cs_havana cs_italy cs_italy2 cs_max cs_siege cs_office cs_wiocha csg_inferno csg_office css_assault css_cache2x2 css_dust2 css_dust2x2 css_inferno css_mirage css_mirage2x2 css_miragewinter css_nuke2x2 css_nuke_poch css_nuke_poch2x2 de_alexandra de_aztec de_aztec321 de_barcelona de_blue de_bretania2 de_c4 de_cache_GO de_cache2x2_GO de_cbble de_cbble_lethalxmas de_cpl_mill de_dust_center de_dust2 de_dust2_1337 de_dust2x2 de_dust4ever de_dust2002 de_dustyaztec de_eldorado de_emir de_fact de_forge de_inferno de_inferno_winter de_inferno2x2 de_kabul de_lidl de_mangadust de_mini_train2 de_mirage de_mirage2x2 de_nuke de_nuke2x2_GO de_piranesi de_prodigy de_storm de_sunny de_suriye de_survivor de_torn de_train de_train2x2_GO de_tuscan de_vertigo de_westwood de_westwood_bigxmas de_xmasdust de_zovine dm_arena_sw dm_city_battle2 dm_duzt dm_forgoten dm_origami dm_tripledust fy_iceworldx gg_33_besot gg_33_chaos gg_33_circa gg_33_frisson gg_33_goodtimes gg_33_lab gg_33_urban gg_aztec gg_bat gg_dev_boxes gg_gm_smaan gg_inferno gg_inmountain_fg gg_js_cbble gg_legacy gg_legend gg_strelbak sea_dust2_forest MÓJ RANKING Najlepsze: cs_max (nieco nadgorliwy kamp meter, ale bez dramatu) de_dust2x2 (kampiące boty przy gali za skrzynią) Sprawdzające się: cs_wiocha (nadgorliwy kamp meter, którego nie można wybiegać) css_nuke2x2 (sprawdza się obecnie lepiej od zwykłego przydużego de_nuke; rozbudowałbym trasę botów, żeby wszystkie nie wskakiwały nadgorliwie na przybudówkę koło drzwi) de_eldorado (irytują jedynie zablokowane przy stajni za słomą boty, które nie potrafią stamtąd wyjść) de_westwood (nadgorliwy kamp meter, którego w zamknięciu często nie można wybiegać) fy_iceworldx (nadgorliwy kamp meter; kilka spotów respawnu z nieustannie kampiącymi botami) Ostatecznie mogą być: gg_dev_boxes (mamy już gg_bat z labiryntem klocków, ale od biedy może zostać jako druga opcja - ogólnie sprawdza się, choć rzadko mam na nią ochotę) Nie sprawdzają się: css_dust2 (mamy już najlepiej sprawdzającą się obecnie wersję dust2 - ta jest zbędna) css_inferno (zbędna i niepotrzebna wersja inferno, już lepiej zamienić ją na gg_inferno) css_mirage (zbędna i do tego nielubiana przez graczy wersja mirage) de_dust2 (jestem zwolennikiem klasyków, ale obecnie ta mapa jest za duża i świetnie sprawdza się już wersja de_dust2x2, która w zupełności wystarcza) de_nuke (nieco przyduża, szczególnie jak respuje nas na dole; świetnie sprawdza się już mniejsza wersja w postaci css_nuke2x2, która w zupełności wystarcza) Ciekawi mnie / nie grałem(-am) w nią na GXP DM / moja własna propozycja (MUST HAVE): cs_italy (może trochę duża, ale bardzo klimatyczna i oryginalna mapa, którą wielu graczy lubi, a z botami na pewno będzie chętniej grana) cs_office (bardzo oryginalna i unikatowa, dość zamknięta mapa, która świetnie się sprawdza i jest ratunkiem dla wielu graczy z początkowymi broniami) de_train2x2_GO (ta wersja train jest obecnie najbardziej odpowiednia; brakuje tej pociągowej otoczki, mapa już się świetnie sprawdzała) gg_gm_smaan (świetnie się sprawdzała nawet na więcej graczy i bardzo jej brakuje) gg_strelbak (klasyk najmniejszych map - definitywnie powinna wrócić) Bott* and Ice Scream 2 MultiQuote Quote Report @ Share Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emausik Posted August 24 #560741 Report Share Posted August 24 Poniżej moje propozycje i małe przemyślenia: Najlepsze: de_emir (defacto mała mapa z wieloma przejściami, a szkoda, że zniknęła z puli map) gg_33_goodtimes de_mirage (bardzo niedoceniana mapa, a wystarczy chodzić na bombsite a i środek, a wtedy akcja sama się toczy) de_inferno (to samo co powyżej tylko mowa o jednym i drugim środku oraz domkach) de_tuscan (podobnie jak przy mirage i inferno, chodzić po dwóch środkach i bombsite a gwarantuje, że będzie się ciągle coś działo) Sprawdzające się: cs_max (mała mapa, która jest na drugim miejscu wśród wybieranych) css_cache2x2 (jest w top 10 wybieranych ex aequo z gg_33_frisson oraz css_nuke2x2) de_nuke (dobra intuicyjna mapa gdzie możesz chodzić właściwie w kółko i zawsze wracasz na "outisde") de_dust2x2 gg_33_lab (nabijarka punktów doświadczenia, ale zarazem jeśli ktoś radzi sobie w grze, to nie pokampisz co na plus) Ostatecznie mogą być: cs_office cs_wiocha (dobra mała mapa tylko kampeter trochę uprzykrza grę) css_mirage2x2 (dobra, chociaż bym zamienił na zwykłą wersję de_mirage2x2, która jest już wgrana) de_c4 (gdyby nie była małą mapą, bym jej tu nie chciał, ale na szczęście łatwo się orientować na niej i ma swój punkt "zbiórki") de_eldorado Nie sprawdzają się: css_assault (wolę tego oryginalnego jednak, chociaż nigdy assault nie był wyważoną mapą nie zależnie od wersji counter-strike'a, a mimo tego na tym serwerze się sprawdzał) css_mirage (nikt tej mapy w ogóle nie bierze pod uwagę i zawsze jest pomijana nie to co oryginalny odpowiednik) de_piranesi (niestety za mało graczy obecnie gra i może dla nowych graczy nie być orientacyjna) gg_js_cbble (jest jak gg_chaos, ale pod gorszym względem, bo tam chociaż da się ukryć i nie jesteś wystawiony tak jak jest to na js_cabble spawnując sie na zewnątrz tym bardziej z tak zwanymi słabyszmi broniami) de_kabul (za dużo chodzenia i zazwyczaj mało ludzi jest, a poza tym jest najmniej wybieraną mapą) Ciekawi mnie / nie grałem(-am) w nią na GunXP DeathMatch / moja własna propozycja: de_train_ilz_2x2 (dawno nie było train'a, ale że pełnowymiarowy mógłby być mniej grany chętnie bym zobaczył mniejszą wersję) gg_bgg_mario de_stmarc_csgo (znana mapa z global offensive (obecnie dwójka) gdzie jest grana na gungame'ach) aim_arena_map gg_bydgoszcz Bott* 1 MultiQuote Quote Report @ Share Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator VisTeR.' Posted August 30 #560824 Administrator Report Share Posted August 30 Wiem że się za często nie wypowiadam ale za to czytam prawie wszystko co się dzieje :) Pozbyłem się z starego tematu z mapami bo dużo pajęczyn było. Wszelkie zmiany wprowadzimy po resecie. Ostatni był w czerwcu to teraz pytanie czy przed świętami robimy jeszcze jeden reset? Dorzucam aktualną listę map: gg_dev_boxes gg_bat gg_33_urban gg_33_lab gg_33_frisson gg_33_circa gg_33_chaos gg_33_besot de_dust2 de_aztec de_inferno de_nuke cs_italy2 de_kabul de_mirage de_eldorado de_westwood css_mirage css_dust2 css_inferno de_dust2x2 cs_max cs_wiocha fy_iceworldx de_c4 css_nuke2x2 css_mirage2x2_go css_cache2x2 css_dust2x2_go Pogadam z takim jednym i drugim agentem i w kolejnym poście zarzucę nową listę jaka by miała obowiązywać po resecie :) Bott* 1 MultiQuote Quote Report @ Share Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bott* Posted August 30 Author #560826 Report Share Posted August 30 @ VisTeR.' posłużę się akademickim żargonem - to zależy :D Mógłbym wypisać cały elaborat w oddzielnym temacie, kiedy i jak często -moim zdaniem- robić reset. Synteza: Tak, zróbmy przed świętami - później jest dobre combo na wbijanie LVL (Święta 1 - Ferie - Święta 2) MultiQuote Quote Report @ Share Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts