Skocz do zawartości

Nowa odsłona GXP MOD!

aquax

Rekomendowane odpowiedzi

• Opiekun ONLY DD2 / AIM HS
14 godzin temu, FazerPL napisał:

Witam :) Dużo zmian już na plus. :) Oby tak dalej. Ponawiam tylko prosbe o naprawe +interadminvoice . Dziekuje. :D

AAA. Najwazniesza sprawa. Nie wiem o co chodzi. Nie da sie wybrac teamu mimo ze gra 7/7 graczy. Jak dasz autoselect to powoduje blokade wyboru i zostaje tylko retry. po czym i tak nie da sie wejsc. Naprawcie to koniecznie.

czat adminów nie będzie działał bo to jest część VM a funkcjonuje inny plugin od zarządzania rozmowami. 

Balans jest w plikach configs/plugins/autobalance.cfg możliwe że coś tam było o slotach 

10 godzin temu, Szczery napisał:

czat adminów nie będzie działał bo to jest część VM a funkcjonuje inny plugin od zarządzania rozmowami. 

czyli zostaje tylko u@ bo innej opcji rozmowy miedzy adminami nie ma  ? 

Z własnych obserwacji po kilku godzinach grania mogę dodać od siebie, że warto byłoby poprawić balans drużyn, żeby uśrednić poziom graczy. Praktycznie za każdym razem jak gram, po daniu auto przydzielenia do drużyny po wejściu na mapę, tak zazwyczaj ja, biegający jeszcze z pistoletem, spotykam się z tym, że są w przeciwnej drużynie 3-4 bronie automatyczne. Moim zdaniem odstrasza to trochę graczy, w szczególności tych nowych, ze względu na to, że po wejściu na serwer z miejsca odbijają się od ściany w postaci MP5, Famasa, AUG-a czy SG552 (widziałem już takie przypadki).

Zmniejszyć drop rate apteczek do ok. 10% i ustalić jedną wartość przywracanego przez nie HP, np. 30. Przy obecnym stanie apteczki i tak się walają po mapach i odwracają wzrok od tego co się dzieje na ekranie.

Wniósłbym jeszcze o poprawę respów na mapach o rozmiarach turniejowych, typu de_dust2, css_inferno. Wielokrotnie można się zrespić na linii ognia krzyżowego lub będąc otoczonym z 3 stron, przez co sens ochronki na respie mija się powołaniem. a często też nie idzie dobrze wyciągnąć broni, bo animacja trwa dłużej niż ochronka.

EDIT: PS.: Oddajcie cichobiegi dla VIP-a XD

EDIT v2.0: sytuacja sprzed chwili, mapa gg_dev_boxes, stan drużyn 7 vs 7, można dołączyć tylko na speca, gdzie jedynie można się poruszać wolną kamerą po mapie, nie ma możliwości zmiany kamery na inną, przez co nie można tez w razie co wyłapać potencjalnego czitera.

Edytowane przez GandalfBialy

• Administrator

Z tym stanem drużyn że może grać tylko 7vs7 prawdopodobnie chodzi o to że ta mapa nie ma tylu spawnów. Czy sytuacja powtarza się na jeszcze innej mapie niż gg_dev_boxes ? Jeżeli tak to napiszcie tu w temacie albo do mnie na pw.

W dniu 13.11.2024 o 10:14, Szczery napisał:

Balans jest w plikach configs/plugins/autobalance.cfg możliwe że coś tam było o slotach 

Temat juz poruszany. z tego co kojarze to nie tylko na boxie. raz chyba na dd2 bylo to samo.

Siema, po długiej przerwie zacząłem znów grać na GXP i tak na szybko moje spostrzeżenia i uwagi:

+ bardzo podoba mi się ta nowa formuła zdobywania broni, że można używać poprzednio zdobytych oraz misje z dodatkowym exp również na plus

+ brak kampmetera, nie grałem od samego początku a wtedy on podobno był, dobrze że został usunięty bo i tak w większości mapy są małe i zazwyczaj granatem można załatwić tych co lubią stać w miejscu

+ obecność botów na serverze jest dla mnie plusem, nie ma ludzi z rana np. to można sobie pograć

+ wieczorny VIP - nie wiem w jakich godzinach on jest ale spoko opcja też dla tych co nie zamierzają go kupować

+ cieszę się, że Pan @ aquax  bierze czynny udział w tym co się dzieje na serverze i stosuje poprawki / naprawia bugi

+/- ilość expa na broń - szczerze mówiąc, fakt jest go trochę, ale wg mnie możliwość wyboru jakiejkolwiek broni, którą się wcześniej zdobyło rekompensuje to, problem byłby, jakby taka ilość expa była przy poprzednim systemie gdzie mielibyśmy tyle expa zdobywać grając tylko i wyłącznie słabą bronią lub jakiej której nie lubimy np. scout a tak w zależności od mapy możemy sami sobie wybrać czym chcemy grać więc ja bym tutaj niczego nie zmieniał

+/- apteczki - jestem tutaj neutralny, fajnie, że są ale jakby ich nie było też bym nie płakał z tego powodu

+/- mapy na serverze - myślę, że tutaj zawsze będą jakieś spory która powinna być a która nie - nie wiem czy system głosowania do końca rotuje tymi mapami, czy pewne mapy nie powtarzają się za często w głosowaniu

- respawny dla mnie są pomyłką w tym sensie, że są one stałe a nie losowe, tudzież np możesz sobie stać w jednym miejscu i czychać a brak ochrony dla odradzającego sie gracza czyni go łatwym celem, poza tym ja rozumiem, że niektóre mapy są małe jak wiocha itp ale jak mi się na głowie gościu zrespi to jest to trochę dziwne

- wymieniłbym tu także te blokowanie się botów, ale czego tu wymagać od sztucznej  inteligencji, trzeba się z tym pogodzić myślę

Szczerze mówiąc to nie widzę specjalnie jakiś minusów chyba, jak mi się coś przypomni to dopisze. Dodałbym jedynie 2 a właściwie 3 rzeczy które mi przyszły na myśl, ale nie jest to mus:

- zastopowanie rozgrywki na czas trwania głosowania na mapę - bywa, że w momencie jak głosowanie następuje i jest się pod ostrzałem albo używa klawiszy zmiany broni, to przyciska się losowy numer, potem efektem jest to, że jest wybrana mapa której się nie chciało, nie miało się takiego zamiaru jej wybrać

- brak możliwości rozpoczęcia głosowania na nową mapę (nie wiem czy to jest wprowadzone czy nie) jeśli upłynęło 50% (moja luźna sugestia) trwania rozgrywki

- po zmianie mapy lub też ponownego dołączenia do gry automatyczne przydzielenie broni którą się ostatnio grało, nie wiem co inni na to ale dla mnie to było by lekkie ulepszenie. bo i tak w większości wybiera się swoją ulubioną którą się aktualnie posiada a zmiany na inne są raczej sporadyczne