LewYY Napisano 21 Grudnia 2016 #480653 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Witam was mam pytanie dotyczące abonamnet t-mobile , otóz mam w pakietach Nielimitowane sms/mms rozmowy do komorek i stacjonarnych na terenie Polski i Nielimitowany internet , w to wchodzi jeszcze facebook bez limitu danych i Tidal , tez bez limitu danych . Otóż mam problem i pytanie dotyczące tego otóż Tidal , niby mam bez limitu danych i to mam w abonamencie a jak chce sie zaarejestrowac w tidal to wyskakuje cos takiego : i co ja mam teraz zrobic bo widze ze tam to 20 zl kosztuje a ja to niby mam w abonamencie , pomózcie Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MafiOozo Napisano 21 Grudnia 2016 #480655 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Podejrzewam, że rozchodzi się tutaj o to, ze sam transfer danych, wykorzystany w Tidal, jest darmowy i bez limitu a za sam DOSTĘP trzeba płacić. Taki chwyt marketingowy i gra słów niestety, często stosowana więc trzeba prawidłowo interpretować. Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Wolf Napisano 21 Grudnia 2016 #480658 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Zgadzam się z @MafiOozo, lecz wydaje mi się, że możesz dezaktywować TIDAL (ha ha wydawało mi się, że on jest tylko z Play :P). Radzę uważać na abonament. Skąd wiem? Mój kolega ma na abonament i.... Płacisz np 60 zł miesięcznie (w jego przypadku tak jest), niby masz nielimitowane rozmowy, sms/mms do wszystkich sieci w kraju oraz internet a trzeba czasem płacić ponad 200 zł. Wiem, że mowa o TIDAL ale radzę uważać na abonament. Wg mnie lepszy jest mix, gdzie nie ma ukrytych kosztów. Jedynie przy podpisaniu umowy trzeba uważać na... Hmm.. jak by to wyjaśnić... Przykładowo masz umowę na 24 miesiące za 50 zł gdzie przez 12 miesięcy płacisz normalnie 50 zł a drugie 12 miesięcy 100 zł miesięcznie. Najlepiej przeczytać całą umowę do końca i ze zrozumieniem a w razie problemów zgłosić się do odpowiedniej służby. Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MafiOozo Napisano 21 Grudnia 2016 #480660 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 Wiesz, największe koncerny telekomunikacyjne mają takich konsultantów i twórców umów, że raczej żadna służba nie pomoże. Wszelkie umowy są tak skonstruowane, że z momentem podpisu dużo raczej nie zdziałasz. ;) Przynajmniej tutaj Lewyy raczej nic nie ugra bo ewidentnie jest to gra definicji słownych, tak jak w polskich kodeksach, o których co nieco się orientuje. Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Wolf Napisano 21 Grudnia 2016 #480666 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2016 "Wyrażam zgodę na niezwłoczną aktywację zamówionych usług tracąc tym samym prawa do odstąpienia od umowy z chwilą udostępnienia mi treści cyfrowych" jprdl co to wgl jest... Ja w Play już miałem wszystko na następny dzień i miałem czas 14 dni (coś w stylu testu) do odstąpienia od umowy lecz mi się spodobała i spłacam sobie Edit. Dodam, że mam na mix a nie na abonament Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B@aczek Napisano 3 Stycznia 2017 #481502 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Powiem ci Że mix a abonament niczym się nie różnią to że abonament przysyłają ci E-fakture a mix doładowujesz konto Ja sam uważam że lepszy abonament bo sporo dzwonie i czasem nawet czasu bym nie miał doładować konto itp dlatego by jest bardziej na rękę abonament dostaje na emaila raz w miesiącu e fakture i ją opłacam mam tam termin bodajże od 10 Cytat wielokrotny Cytuj Zgłoś @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi